Forgalomba állnak a Dreamlinerek

Kigurult az első, az ANA légitársaságnak átadandó Boeing-787-es, amelyet már teljes egészében a japán társaság színeire festettek. A gép túl van az utolsó repülési teszteken, így már biztosnak tűnik, hogy megkapja az FAA utolsó képletes pecsétjét is és a típus többéves késés után szeptemberben kereskedelmi forgalomba állhat Japánban.

A repülési tesztek utolsó szakaszában került sor az  óceánrepülésekhez szükséges,  hajtóműhiba esetét szimuláló repülés végrehajtására is. A tesztet június végén hajtották végre.

A repülés során 345 percre leállították a tesztgép egyik Trent 1000-es hajtóművét,  majd egy működő hajtóművel repülve tovább sikeres leszállást hajtottak végre. A majdnem hatórás egyhajtóműves repülés után július végén egy 18 óra 7 perces repülést hajtottak végre a géppel, ami a tesztek leghosszabb repülése volt.

Az augusztusban repült utolsó próbák ezen a hétvégén fejeződtek be. Az utolsó repüléseken a szoftverek és a rendszerek utolsó működési és megbízhatósági tesztjeit hajtják végre, augusztus 15-re pedig az összes repülési teszten túl lesz a Boeing legújabb gépe.

Olvasta már?
Hidroplánok Hauhóban

Az ANA által rendelt 55 repülőgéppel együtt a Boeing több, mint 820 megrendelést gyűjtött be a 787-es típusra, ami már most előre vetíti, hogy a kéthajtóműves hosszútávú gépek újabb sikertípusa van születőben.

Az üzemeltetők számára a kisebb karbantartási költségek és a várhatóan egyötödével kisebb egy utasra jutó tüzelőanyag-fogyasztás, az utasok számára pedig az ergonomikusabb, nagyobb belmagasságú utastér és a minden eddiginél nagyobb ablakok teszik népszerűvé majd a gépet.

Korábbi anyagaink:

Gyári VIDEÓ a Dreamlinerről

Dreamliner törésteszt a Boeingnál

Levegőbe emelkedett a Boeing-787-es Dreamliner

Ajánlott linkek:

A 787-es a GÉPMADARAK-ban

Az ANA 787-esének átadása a Boeing honlapján

Címkék: hirek    külföld    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL