A Wizz Air az 50 legnagyobb magyar vállalat között

A Wizz Air Magyarország, a Wizz Air Group legnagyobb légitársasága a 42. helyet szerezte meg a nemrég publikált Figyelő Top 200 listán, amely a 2010-es bevételeik alapján rangsorolja a hazai vállalatokat.

A Wizz Air Magyarország bevétele 165 milliárd forintra nőtt a 2011 március 31-én lezárult 2010-es pénzügyi évben, ami 22%-os növekedést jelent az előző évhez képest (mérlegzáráskor érvényes euró/forint középárfolyamon számolva). Ezen eredmény megerősíti, hogy a Wizz Air továbbra is Magyarország legnagyobb légiközlekedési vállalata.


Forrás: lhbp.hu

A Wizz Air Magyarország a világ egyik legmodernebb és legfiatalabb flottáját üzemelteti, amely egységesen Airbus A320-as gépekből áll; a flotta átlagos életkora 3 év. A légitársaság a repülőgépeket közvetlenül a gyártótól, az Airbus-tól szerzi be.

A Wizz Air Magyarország jelenleg 14 bázison van jelen Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, a Cseh Köztársaságban, Szerbiában és Litvániában. A cég az elmúlt évben 10 millió utast szállított 200 útvonalon, Európa 25 országában.

„Örömmel tölt el, hogy a Wizz Air Magyarország hazánk egyik legnagyobb üzleti vállalkozása. Az elmúlt évek dinamikus növekedése bebizonyította, hogy üzleti modellünk még a kihívásokkal teli gazdasági környezetben is megállja a helyét: a bevételek maximalizálása mellett is képesek vagyunk tartósan alacsony jegyárakat kínálni utasainknak” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A Wizz Air több mint 10 millió utast szállított az elmúlt 12 hónapban Európa-szerte. A cégcsoport jelenleg 37 Airbus A320-as repülőgépet üzemeltet, és összesen 15 bázison van jelen Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában, a Cseh Köztársaságban, Szerbiában és Litvániában.

Korábbi anyagaink:
Hétéves a Wizz Air Magyarroszágon
VIDEÓ: Wizz Air bővíti szolgáltatásait és útvonalait

Ajánlott link:
Wizz Air Légitársaság

Címkék: fapados    hirek    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL