Műrepülő kupa Matkópusztán

Tegnap Kecskemét mellett Matkópusztán műrepülő versenyen jártunk, ahol már negyedik alkalommal zajlik a magyar bajnokságot is jelentő európai rangú rendezvény, hiszen a nemzetközi szabályok szerint a nevezettek száma – hat országból tizenkilenc versenyző – meghaladja egy kontinens viadal minimálisan előírt létszámát.

Egy műrepülő verseny négy különböző számból áll, amelyből kettőre – egy kvalifikációs jellegű kötelező és egy szabadon választott gyakorlat – előre felkészülhetnek a pilóták.

A maradék két szám kottáját a pilóták a verseny előtt 12 órával kapják kézhez és a megtanulás során a képeken látható módon a földön sokszor eltáncolják, és úgy mutatják be a pontokért a versenybíróságnak egy kijelölt minden oldalán egy kilométer nagyságú légtérben.

Kotta a műszerfalon, a start előtt a pilótát a naptól védő esernyő a kézben, a harmadik képen egyik világbajnokunk, Illés Tamás a rajt előtt, vele készült videóinterjúnkat a következő hetekben publikáljuk.

Az első képen munka közben látható versenybíróság is csupa korábbi válogatott, világ és Európa bajnok, köztük Besenyei Péter és régi edzője, Talabos Gábor, aki Peti földi szemeként lett egy könyvben megörökítve.

Az ebédszünetben Besenyei Péter kipróbálta Nádas Tamás repülőgépét, mindketten világbajnokok más-más osztályban. A képeken a géppel való ismerkedés pillanatai. Olvasóink a vendégrepülésről sem maradnak le és a velük készített anyagaink nézhetőek a következő hetekben.

Aki gyönyörködni akar műrepülő gépekben és műrepülésekben, az holnap szombaton menjen ki Matkópusztára. Csatoljanak ehhez a bejegyzéshez fotókat, néhányat könyvünkkel díjazunk.

Első videónkkal jövő hét szerdán jelentkezünk, akkor közöljük a verseny hivatalos végeredményét is. Utána hetekben pedig Besenyei, Nádas Tamás, Illés Tamás anyagok következnek.

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Műrepülő bajnokság Matkópusztán
VIDEÓ: Műrepüljön biplánnal
VIDEÓ: Besenyei és Veres a kastély égi színpadán

Ajánlott linkek:
4. Nemzetközi Matkó Kupa
Nádas Tamás oldala
Magyar Repülő Szövetség

Címkék: hirek    képtár    sorozat    sport

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » VIDEÓ: Műrepülő kupa Matkópusztán

    2011. július 13. @ 16:37

    […] anyagaink Műrepülő kupa Matkópusztán VIDEÓ: Műrepülő bajnokság Matkópusztán VIDEÓ: Műrepüljön biplánnal VIDEÓ: Besenyei […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL