Párizsi képforgácsok

Múlt héten rendezték Párizsban a légi parádét, sorozatot irtunk róla, most néhány képpel búcsúzunk.


Highslide JS

Az Air Asia minden idők legnagyobb rendelésével 200 darabot kötött le az új Airbus A320neo típusból, amiből egyébként a vásáron a legtöbb fogyott.

Boeingék bemutatták az első légitársaságnak eladott B787 Dreamliner belsejét, amit az Air Nippon Airways kap meg augusztusban és szokás szerint most sem repültek bemutatót se a Dreamlinerrel, se az új B747-8 Intercontinentallal.

A napenergiával hajtott Solar Impulse is először látható nagy európai légiparádén, sajnos a rossz idő miatt nem tudott bemutatót repülni.

A házigazda francia miniszterelnökön kívül orosz kollégája, Putyin is részt vett a rendezvényen, itt az új orosz, már egy ottani légitársaság által menetrend szerűen repült Suhoj SuperJet 100 modellje előtt látható. A középható- távolságú repülőgép olasz marketinggel és dizájnnal lépett a piacra.

Highslide JS

Tavaly Berlinben csak egymásutáni napokon láttunk két Airbus bálnát, itt Párizsban a leszállítás alatt levő koreai a gyárból a vevőhöz repülve kisegítés képen kitérőt tett és bemutatókat repült. Erre azért volt szükség, mert a gyári bemutató gép szárnya ütközés miatt megrongálódott, de a hibát néhány nap alatt kijavították.

A hazai harci repülőgép, a Dassault Rafale dobott egy hátast a közönség örömére.

Végül a korábban már részletesen bemutatott három új gép fényképe, a bejegyzések linkjei a korábbi anyagaink menüben.

Korábbi anyagaink:
A villanyrepcsi, a helicraft és az európai hiperszonikus légijármű Párizsban

Ajánlott linkek:
Párizsi Air Show
Az összes repülőnapos anyagunk

Címkék: képtár    külföld    Párizs    repülőnapok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL