Hétéves a Wizz Air Magyarországon

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa és Magyarország legnagyobb diszkont légitársasága ma ünnepli magyarországi működésének hetedik évfordulóját. Az első menetrendszerinti Wizz Air járat Budapestről 2004. június 24-én szállt fel London Luton felé.

Highslide JS

A 2004-es indulás óta a Wizz Air közel hatmillió utast szállított Magyarországról induló járatain. A töretlen hálózatbővítésnek köszönhetően, idén nyáron a légitársaság segítségével 23 célállomás érhető el Budapestről, melyek között megtalálhatóak Európa legforgalmasabb üzleti-ipari központjai és legkedveltebb nyaralóhelyei.

A Wizz Air Hungary Kft. árbevétele az elmúlt pénzügyi évben 171 milliárd forint volt, amely 27%-os növekedést jelent az előző évihez képest. Ezáltal a Wizz Air továbbra is Magyarország legnagyobb légiközlekedési vállalata.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „Idén csak a budapesti bázisunkon több mint 1,3 millió utassal számolunk, ami 13%-os növekedést jelent 2010-hez képest, tovább erősítve piacvezető szerepünket a „low cost” szegmensben.

Az évről-évre dinamikusan növekvő utasszám is bizonyítja, hogy cégünk a teljes magyar légiközlekedés motorjává vált, és üzleti modellünk a változó gazdasági környezetben is sikeres tud maradni.”

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Wizz Air bővíti szolgáltatásait és útvonalait
Ötmillió Wizz Air utas Budapesten

Ajánlott link:
37 Airbus A320 repülőgép, 8 ország, több mint tízmillió utas évente

Címkék: fapados    hirek    légitársaság

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » A Wizz Air az 50 legnagyobb magyar vállalat között

    2011. július 27. @ 17:51

    […] anyagaink: Hétéves a Wizz Air Magyarroszágon VIDEÓ: Wizz Air bővíti szolgáltatásait és […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL