Legendák a levegőben Dunakeszin

Az évszázados magyar repülés ünnepére rendezett eseményre kilátogató több mint négyezer ember ritkán látható légi parádéban gyönyörködhetett.

A repülőnapon rengeteg légi járművet állítottak ki, amelyeket az érdeklődők közelről is megcsodálhattak. A legnagyobb érdeklődést az oldtimerek keltették fel, amiket talán csak a repülés hőskoráról készített filmekben láthatunk.

Közülük a legrégebbi egy 1910-es gép másolata volt, amit építője, Révy László, a korabeli tervek alapján rekonstruált.

A délelőtti programban Nádas Tamás és Veres Zoltán Európa bajnokok műrepülő bemutatót tartottak, majd repülőgépről és helikopterről történő kupolaugrásokat láthattak az érdeklődők.

A műsor kellemes színfoltja volt még, amikor Tóth Ferenc vitorlázó műrepülő világbajnok motoros sárkányrepülővel egy százméteres kígyót vontatva cikázott a repülőtér légterében.

Kuriózumnak számított Mészárovics György 67 éves ejtőernyős szereplése, aki Magyarországon a legtöbb ejtőernyős ugrást hajtotta végre, szám szerint több mint tizenhét ezret.

A délutáni programban az érdeklődők az ejtőernyősök több fordulós célba ugró versenyét tekinthették meg, ami műfaját illetően a legnehezebbnek számít, hiszen a cél középpontja mindössze egy tíz forintos nagyságának felel meg. A Honvédség MI-17-es típusú helikoptere is a levegőbe emelkedett, és ezúttal egy légi deszantos bemutatóval nyűgözték le a nézősereget.

A rendezvényen leszállt a Légi rendészet egyik MD-500-as helikoptere is, de ők attrakció helyett a légiközlekedés szabályainak betartását ellenőrizték.

Korábbi anyagaink:
Új magyar rekord hullámrepülésben
Malév pilóták versenyben a világbajnoki címért

Ajánlott link:
Dunakeszi Repülőtér

Címkék: hirek    repülőnapok    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL