Obama az űrközpontban

Az elnöki családot eredetileg az Endeavour űrsikló utolsó kilövésének megtekintésére hívták, helyette az elnöki gyerekek a bakon álló másik sikló, az Atlantis orrfutóművét simogatták.

Elnöki családi látogatás a Kennedy Űrközpontban április végén, róla egy hosszabb videót közlünk, előtte néhány érdekesség.

Mindig az a repülőgép az Air Force One, amelyik fedélzetén az elnök utazik. Két gépet látunk, Boeing B757-essel jöttek, és a közismertebb Boeing B747-essel egyedül ment el az elnök és közte a helikopter is szolgálatban volt.

Az Endeavour május közepére halasztott utolsó útjára készülő legénységgel – STS 134 misszió – is találkozott az elnök, köztük az Európai Űrügynökség által delegált olasz pilótával, Roberto Vittorival.

Az elnöki családot elegáns kék NASA egyenruhájában Janet Kavandi űrhajósnő kalauzolta, aki az ezredfordulón háromszor repült rövidebb utakon az űrsiklóval.

Az Atlantis eddig 26 alkalommal járt az űrben, ami látszik is rajta és várhatóan ez a sikló lesz idén az utolsó felszálló űrrepülőgép a teljes flotta nyugdíjazása előtt. Nagy élmény lehetett alatta sétálni.

Korábbi anyagaink:
Gagarin ma ötven éve járt az űrben
Nicole a kilövésre vár

Ajánlott link:
NASA

Címkék: repülőgép    űr    videó

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Májusi űrhírek

    2011. június 1. @ 12:49

    […] anyagaink: Obama az űrközpontban Nicole űrrandevúja Újabb sikeres lépés a Virgin Galactic programban Felavatták a Spaceport […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL