Aero Friedrichshafen 2011 – második rész

Hagyományos repülőgépeken propellerek elől-hátul, a könnyű anyagokból készült légi járművek és a helikopterek következnek, köztük elvétve néhány magyar kiállító is.


Highslide JS

A legtöbb csarnokban a légcsavaros gépeké volt a főszerep. Láttunk néhány tolólégcsavaros repülőgépet is.

A kész gépek mellett itt sorakoztak az ipar beszállítói is. Motorok és légcsavarok, műszerek és navigációs berendezések, üveg és szénszál, kabát és napszemüveg. Egyszóval minden, amire egy modern repülőgépnek és pilótájának szüksége lehet.

Több csarnokban a rövidítések vitték a prímet. UL, VLA, LSA, a lényeg hogy könnyű legyen. Köztük a kiállítás egyik sztárja, a német elektromos repülőgép, amiről majd később részletesen írunk.

Itt találtuk a magyarokat is. Idén sajnos kevesebben voltak, mint két éve. A Halley Kft standján az Apollo Fox és Delta Jet trike mellett a Hungaro Copter könnyű helikopterét láthattuk.

A helikopterek csarnokának nagyjából a felét a német hadsereg forgószárnyasai foglalták el. A hírek szerint jelenleg aktív toborzás folyik, ezen a kiállításon való részvételük ezt a célt is szolgálta.

A látogatók egyik kedvence azonban az apró Spirit nevű minihelikopter volt. Az egyszerű szerkezet és a vidámságot sugárzó design sok tekintetet vonzott.

Korábbi anyagaink:
Aero Friedrichshafen 2011 – első rész
Egy régi-új német kiképző repülőgép

Ajánlott linkek:
Friedrichshafeni anyagaink
Aero Friedrichshafen

Címkék: Friedrichshafen    helikopter    repülőgép    repülőnapok    sárkányrepülő    sport

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Autogirok Friedrichshafen-ben

    2011. május 24. @ 15:47

    […] anyagaink: Aero Friedrichshafen 2011 egy és kettő Egy régi-új német kiképző […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL