Malév húsvéti hírcsokor

Visszaköltözés a repülőtérre, új vezérigazgató helyettes kinevezése és együttműködés a Magyar Turizmus Zrt-vel – ezek az elmúlt idők fontosabb Malév hírei.

Visszaköltözik a repülőtérre a MALÉV teljes vezetése és központja – a tervek szerint 2012 nyarára három felújított irodaépület várja a magyar légitársaság mintegy 600 alkalmazottját a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Erről írtak alá megállapodást a Budapest Airport és a MALÉV vezetői, miután mind a két társaság igazgatósága is jóváhagyta a projekt megvalósítását és a lépéssel évi közel egymillió eurót takarítanak meg.

A tervek szerint a MALÉV az 1-es és 2-es terminálok közötti háromemeletes épületekbe költözik vissza, ahol összesen 10 000 négyzetméternyi irodahelyiség várja majd a légitársaság dolgozóit.

A korábban is a MALÉV által használt három épületből addigra csak az eredeti vasbeton szerkezet és a födém marad a helyén. A felújítás teljes költségét a Budapest Airport állja, mindent, még a korszerűtlen külső homlokzatot is lebontatja, teljesen kicserélik az épület gépészeti elemeit, a fűtést, az elektromos rendszert, a számítógépes infrastruktúrát, a víz- és csatornarendszert, de még a lépcsőházakat és a lifteket is.

Highslide JS

Gergye Ottót, a légitársaság értékesítési területét ez év eleje óta irányító szakembert kereskedelmi vezérigazgató-helyettesnek nevezte ki a Malév vezérigazgatója 2011. május 1-i hatállyal.

Gergye Ottó az elmúlt 15 évben a nemzetközi légiközlekedési iparágban szerzett tapasztalatokat: a Malév előtt a British Airwaysnél dolgozott sales menedzserként, ahol a németországi, ausztriai és svájci piacokért felelt. Pályája kezdetén a CWT-nél repülőjegy-értékesítő, majd az American Expressnél account manager volt.

Ezt követően Ausztráliában a KLM-nél sales és account manager, majd a Flight Center megkeresésére Sanghajba, a leányvállalat marketing és értékesítési igazgatói pozícióját töltötte be Hong Kong, és Kína területére. Az Amadeusnál Global key account manager először Madridban, majd Frankfurtban.

A Magyarországra irányuló légiközlekedési szolgáltatások fejlesztése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. és a Malév Magyar Légiközlekedési Zrt. stratégiai marketingkommunikációs együttműködési megállapodást írt alá 2011. április 19-én, Budapesten.

Az együttműködés célja egyrészt a Magyarországra irányuló beutazó forgalom élénkítése – ezen belül a Malév járatok számának, frekvenciájának és kapacitás-kihasználtságának növelése, valamint új európai járatok megcélzása –, másrészt Budapest, illetve Magyarország mint turisztikai célállomás ismertségének növelése.

A Magyarországra irányuló légiközlekedési szolgáltatások fejlesztése érdekében, az MT Zrt. és a Malév előzetesen, közösen azonosítja azokat a piacokat, amelyeken új járatok indítása, illetve frekvenciabővítés céljából meg kívánnak jelenni közös marketingtevékenységgel, valamint ahol a Malév meglévő járatai kapacitásának jobb kihasználása további vendégéjszakákat eredményezhet.

Highslide JS

A célok elérésére különböző marketingkommunikációs eszközöket alkalmaznak a társaságok: prezentációkat tartanak touroperátorok és értékesítő partnerek részére, tárgyalásokat folytatnak lehetséges új járatok indításáról, illetve a meglévő járatok Budapest irányába történő jobb kihasználtságának érdekében. Az együttműködés részeként az MT Zrt. és a Malév közös szakmai és média-tanulmányutakat szervez, és vendégül látja a potenciális touroperátor partnerek döntéshozóit Magyarországon.

A megállapodás értelmében továbbá kölcsönös megjelenési lehetőséget biztosítanak egymás számára, a társaságok részvételével zajló szakmai kiállításokon és vásárokon, külföldi sajtókonferenciákon, közös lépéseket tesznek annak érdekében, hogy különböző járatfejlesztéssel foglalkozó eseményeket (mint pl. a Routes Europe) a jövőben Magyarországon rendezzenek meg és együttműködnek a kiválasztott járatfejlesztési konferenciák lebonyolításában is.

Korábbi anyagaink:
Buszok a vidéki Malév utasoknak
Repülő rekorderek a Malévnál
Retro festés a 65 éves Malév tiszteletére
Vendégfotók Ferihegyről

Ajánlott linkek:
Malév
Budapest Airport
Magyar Turizmus Zrt

Címkék: hirek    légitársaság

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » MALÉV bejelentkezés kizárólag a 2B terminálon

    2011. május 31. @ 12:27

    […] anyagaink: Malév húsvéti hírcsokor Buszok a vidéki Malév […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL