Branson az űrtől az óceán fenekéig

Sir Richard Branson brit légi ipari nagybefektető és sokféle rekorder felkarolt egy repülőhöz hasonló tengeralattjárót az óceán mélységeinek civil kifürkészésére.

A Virgin Galactic jövőre már az űrbe viszi a fizető utasokat, ezért Sir Richard figyelme most lefelé, a tengerárkok titokzatos világára irányul Virgin Oceanic nevű új projektjével, egyelőre kutatóprogrammal.

Olvasta már?
Seawind, a farokmotoros hidroplán

Sir Richard a héten mutatta be Kaliforniában az aero submarine egyszemélyes víz alatti járművet, mely az alábbi videó szerint a következő két évben öt óceán híres fenékpontjait látogatja majd meg.

A képen balról Chris Welsh, aki még az idén elsőként merül majd a Marina árokba, mellette pedig Branson, aki a második alkalommal lesz a pilóta az Atlanti-óceán legmélyebb pontjára, a Puerto Ricó-i 8,5 kilométer mély árokba irányuló repülő merüléskor.


Sir Richard a bemutatón még csak lehetőségként említette az utasok szállítását is a programban, de nekünk nincs kétségünk, hogy jó néhány év múlva akár kombinált jegyet is vehetünk tőle az űrbe és az óceánok titokzatos világába.

A képek forrása: ocregister.com

Korábbi anyagaink:
Újabb sikeres lépés a Virgin Galactic programban
Felavatták a Spaceport America-t

Ajánlott linkek:
Virgin Galactic
Virgin Oceanic

Címkék: képtár    ujdonságok    űr

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL