Szeptembertől Katar közvetlenül és naponta

Szeptembertől már a hét minden napján lesz közvetlen légi járat a katari főváros, Doha és Budapest között – ebben állapodott meg a a héten a budapesti repülőteret üzemeltető Budapest Airport és a Qatar Airways.

A járatok sűrítésével párhuzamosan ráadásul közvetlen légi híd létesül a két város között, mivel a légitársaság kiiktatja a közbenső bukaresti leszállást.

Az ötcsillagos légitársaságként emlegetett Qatar Airways január közepe óta üzemeltet heti négy járatot Doha és Budapest között, azonban a társaság gépei jelenleg mindkét irányban beiktattak egy rövid leszállást a román fővárosban.

Highslide JS

Az első járatról képtárunk itt elérhető

A légitársaság vezetése az eddigi pozitív budapesti tapasztalatok alapján döntött úgy, hogy ősztől napi rendszerességgel indítja el légi járműveit a Doha-Budapest-Doha útvonalon.

A bukaresti átszállás mellőzésével a két város közötti repülési idő jelentősen lerövidül, hiszen a jelenlegi körülbelül hét helyett alig több mint öt óra alatt meg lehet tenni a nagyjából hat ezer kilométeres utat.

A Qatar Airways dohai járatának egyik legnagyobb előnye eddig is az volt, hogy az utasok kevés átszállással és a korábbinál gyorsabban juthatnak el ázsiai és ausztrál célállomásokra, az utazás most még gyorsabbá és kényelmesebbé válik.

Az utasforgalmi igények és a magyar főváros földrajzi fekvése egyaránt arra engednek következtetni, hogy Budapest kiváló célpont a Közép-Európa és a Perzsa-öböl térsége között közlekedő átszálló utasok számára is.

A Budapest Airport így abban bízik, hogy a jövőben egyre jobb férőhely-kihasználtsággal közlekedhetnek Katar és Magyarország között a katari társaság A320-as Airbus típusú gépei.Kedvezményes jegyek Dohán keresztül
a repülőtér Repülj most oldalán

Ám az sincs kizárva, hogy a Qatar Airways hamarosan széles törzsű, a képeken kívül-belül látható közel 300 utas szállítására is alkalmas A 330-as gépet állít szolgálatba a Doha-Budapest útvonalon, mint egy közbenső leszállásként például a transzatlanti járatokon.

A Budapest Airport infrastrukturális szempontból felkészült az utasforgalom növekedéséből adódó piaci kihívásokra. A nemrégiben felavatott új terminálépület, a SkyCourt révén 24 000 négyzetméterrel bővül a 2-es terminál alapterülete, éves kapacitása pedig közel a duplájára nő, hiszen a korábbi 4,5 millió utas helyett a jövőben 8,5 millió utas fogadására lesz alkalmas az épület.

(Budapest Airport Zrt közleménye)

Korábbi anyagaink:
Képtár: Qatar Airways Budapesten
SkyCourt ünnepélyes átadása
A SkyCourt építése képekben

Ajánlott linkek:
Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Qatar Airways

Címkék: hirek    légitársaság    repülőtér    ujdonságok

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » VIDEÓ: American Airlines Budapesten

    2011. április 7. @ 11:08

    […] anyagaink: Szeptembertől Katar közvetlenül és naponta Budapest Liszt Ferenc Repülőtér és az Égi Udvar Vadonatúj géppel Budapesten a […]

  2. Repülni jó » Légiutas-kísérő felvétel a Qatar Airways-nél

    2011. augusztus 22. @ 16:27

    […] anyagaink: Szeptembertől Katar közvetlenül és naponta Képtár: Qatar Airways Budapesten VIDEÓ: Repülőgépek a Qatar Airways […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL