Áprilisban indul a szezon a Fly Balaton repülőtéren

Április 16-tól a Lufthansa és a Hamburg Airways charter-járataival kapcsol nagyobb üzemre a Fly Balaton Nemzetközi Repülőtér, amely október végéig németországi desztinációkból hetente három-négy gépet fogad majd.

A légikikötőt üzemeltető FB Airport Kft. a turisztikai szezont új menedzsmenttel indítja. A társaság éléről leköszönő Gubicza Ágostont a Balatontourist Zrt. vezérigazgatója, Polgár Tibor váltja, aki a jövőben mindkét társaságot vezeti majd.

A sármelléki légikikötő április 16-tól hetente három-négy charter-járatot fogad. Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból és Berlinből kéthetente érkeznek a Lufthanasa Regional gépei a Balatonhoz. A Hamburg Airways havi rendszerességgel jár majd Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről a nyári szezonban.

Megújult vezetéssel vág neki az új idénynek a repülőteret üzemeltető FB Airport Kft. A társaság tulajdonosa a cégcsoporton belül működő Balatontourist Zrt. vezérigazgatóját, Polgár Tibort nevezte ki ügyvezetővé, miután elődjét, Gubicza Ágostont a Belügyminisztérium a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) tagjai közé delegálta.

A szakmai munkát áprilistól a Budapest Airporttól átigazolt Mihálka Tibor is segíti, aki kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója lesz az FB Airportnak.

„Jelentős az esélyünk arra, hogy a légikikötő forgalmát már ebben az évben növelni tudjuk, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az eddig kizárólag a téli szezonban érkező moszkvai járatok nyári, kora őszi visszatéréséről. Különös hangsúlyt fektetünk emellett a cargo-üzletág fejlesztésére is, hiszen ez stabil, a turisztikai szezontól független működést jelent a reptérnek.” – hangsúlyozta Polgár Tibor az FB Airport Kft. ügyvezetője.

Polgár Tibor elmondta: továbbra is kétséges, hogy a Ryanair légitársaság gépei még az idén megjelennek-e a sármelléki kifutón. Ugyan a felek már megállapodást kötöttek, de a szerződéskötési folyamat még nem zárult le.

Az FB Airport Kft. 2010 márciusában vette bérbe Sármellék és Zalavár önkormányzatától a Fly Balaton repteret, illetve a repülőtér körül fekvő, további 200 hektáros területet, miután az ingatlanokra kiírt pályázatokon ajánlatai rendre a legjobbnak bizonyultak. A Fly Balaton Nemzetközi Repülőtér 2010 áprilisa óta fogadja ismét a járatokat. Az újraindulás évében a légikikötő közel huszonötezer utast fogadott.

(SCD Csoport sajtóközleménye)

Korábbi anyagaink:
Elszállt a Ryanair vagy mégse?
Az SCD Csoport újranyitja a sármelléki repülőteret

Ajánlott link:
Fly Balaton Nemzetközi Repülőtér

Címkék: polgári    repülőtér

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Moszkvai charter Sármelléken

    2011. május 26. @ 13:24

    […] anyagaink: Áprilisban indul a szezon a FlyBalaton Repülőtéren S7 – egy orosz légitársaság fényes zöldes […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL