Piaggio Aero a kenguruk földjén

Az olasz Piaggio Aero Repülőgépgyár P.180 Avanti II típusára a helyi légügyi hatóságtól tavaly év végén megszerezte az ausztrál légi alkalmassági bizonyítványt is és ezzel belépett a kontinens piacára.


Highslide JS

Az olaszok a kenguruk földjére igazi zöld környezetbarát modernizált repülőgépet hoztak, többek között negyven százalékkal csökkentették az üzemanyag felhasználást és a legalacsonyabb szintre vitték a légszennyezést, csinosították a kabinbelsőt.

A prémium kategóriában számítanak vásárlókra, hiszen a gép mégiscsak a Ferrari Forma1 autóversenyző csapat légi cirkálója.

Ehhez illő a repülőgép impozáns 705 km/óra maximális sebessége, másrészt majd háromezer kilométer hatótávolsága mellett jól bírja a hosszú és rövid utakat, Ausztráliában jellemző különböző felszálló pályákat.

Az olasz gyártól rengeteg új fényképet kaptunk, néhányat most közlünk ízelítőnek, a többit majd később mutatjuk be a GÉPMADARAKban, ahol a
P.180 Avanti II leírása is megtalálható.

Nézze meg videósorozatunkat a
MALÉV szimulátoráról
első és második meg harmadik rész

Az olaszok megadják a módját a piacra lépésnek is, a jelenleg Avalonban zajló Ausztrál Nemzetközi Airshow-n debütálnak, majd bemutató turnéra indulnak a géppel az ausztrál nagyvárosokba.

Egy éve Szingapúrban egy ausztrál pilóta már hívott bennünket Avalonba, mert szerinte a két rendezvény az ázsiai – óceániai térségben olyan éves váltótársak, mint Európában Berlin és Párizs, vagy Angliában Fairford és Farnborough.

Reméljük, 2013-ban már a helyszínről tudósíthatunk, addig is egy kis hangulatkeltés:

Korábbi anyagaink:
Félmillió repült óra tolólégcsavarral
P.180 Avanti a GÉPMADARAKban
Airshow Szingapúrban – a tavalyi anyagaink gyűjteménye

Ajánlott linkek:
Piaggio Aero Olasz Repülőgépgyár
Ausztrál Nemzetközi Airshow

Címkék: hirek    rendezvények    repülőgép    repülőnapok    Szingapúr

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Piaggio Aero repülőgép Mimmo Paladino átköltésében

    2011. március 31. @ 13:52

    […] anyagaink: Piaggio Aero a kenguruk földjén Félmillió repült óra tolólégcsavarral Piaggio Aero a […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL