Nicole az űrben randevúzik
az aranyfejű humanoid robottal

Végre felszállt a Discovery amerikai űrrepülőgép utolsó küldetésére, fedélzetén Nicole Stott űrhajósnővel és a csomagtérben egy ládában R2 sráccal, az aranyfejű fehér humanoid robottal.

November elején írtam Nicole-ról, amint a Discovery utolsó útjaként akkor már az űrrepülőgépben várták a STS 133 űrutazás elindulását, ami tegnap megtörtént.

Highslide JS

A Nemzetközi Űrállomásra repülnek, viszik magukkal a Leonardo sokfunkciós modult, ami űrspájz több tonna élelmiszerrel, szerszámos kamra és szemétgyűjtő is egyben, fel is szerelik majd űrséták során.

Új elem, hogy már nemcsak az űrhajósoknak kell szkafanderben dolgozniuk az űrben, hanem kaptak egy – morbid jelzővel szólva – félemberszabású robotot is segítségül, a Robonaut 2-öt, vagy röviden R2-t.

Ha igazán belegondolunk, logikus, hogy lábat nem terveztek neki, hiszen az űrben a súlytalanság miatt nem gyalogolnak, hanem úsznak az emberek is.

Az űrsrác erős, nem probléma neki a telefonálás, de a csiripelés sem okoz neki gondot. Nyilván a külső szerelésen is profi lesz, amit majd nyomon követünk.

Olyan emberséget tükröző, ahogy a mellékelt videón felkészítik az útra, magyarul becsomagolják.

Biztos vagyok benne, hogy ott fenn létrejön majd a randevú.

Korábbi anyagunk:
Nicole kilövésre vár

Ajánlott link:
NASA, egyben a multimedia forrása is

Címkék: hölgypilóták    űr

3 hozzászólás

 1. Repülni jó » Az űrben maradt a humanoid robot

  2011. március 12. @ 16:40

  […] leszállt, ez volt az utolsó útja, irány a múzeum. Nicole Stott pedig inkább a főnökével randizott a Földön a leszállása […]

 2. Repülni jó » Májusi űrhírek

  2011. június 1. @ 12:53

  […] anyagaink: Obama az űrközpontban Nicole űrrandevúja Újabb sikeres lépés a Virgin Galactic programban Felavatták a Spaceport […]

 3. Repülni jó » Sandy az utolsó amerikai űrrepülőgépben

  2011. július 11. @ 17:14

  […] Korábbi anyagaink: Nicole az űrben randevuzik […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL