Ötmillió Wizz Air utas Budapesten

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága 2011. február 24-én elérte az ötmilliós utasforgalmat Ferihegyen. A légitársaság ötmilliomodik budapesti utasa az Eindhoven-Budapest járatra váltott jegyet.

Rendhagyó fogadtatásban volt része Tatár Gergelynek, a Wizz Air eindhoveni utasának, aki 10:25-kor szállt le Ferihegyen: a légitársaság csinos utaskísérői pezsgővel és ajándékokkal várták.

Highslide JS

A szerencsés fiatal geográfus imádja a repülést és – bár véletlen egybeesés – pont tavasszal kezdi meg légi közlekedéssel kapcsolatos tanulmányait Hollandiában. Gergely a következő 12 hónapban a Wizz Air 12 úti célját látogathatja meg, budapesti kiindulással.

„A 2004-es indulás óta évről-évre nő a Wizz Air utasszáma, 2010-ben közel 1,2 milliós utasforgalmat generáltunk Budapesten. A cégcsoport egészét tekintve, idén több mint 11 millió utas szállítását tervezzük” – mondta Varró Balázs, a légitársaság kommunikációs vezetője.

„A Wizz Air az elmúlt évek során Ferihegy egyik meghatározó légitársaságává vált. A Budapest Airport örömét fejezi ki a Wizz Air töretlen fejlődése kapcsán, fantasztikus eredménynek tartjuk, hogy a légitársaság átlépte az 5 milliós küszöböt”- tette hozzá Patrick Bohl, a Budapest Airport légiközlekedési stratégia és fejlesztési vezetője.

Frissss anyagunkat ajánljuk a
Vizirepülésen

A légitársaság az elmúlt évek során a Budapest Airport egyik legmeghatározóbb partnerévé vált, 2010-ben már egyéven belül az egymilliós utasszámot is sikerült elérnie a budapesti repülőtéren.

A repülőtér üzemeltetője bízik benne, hogy idén még hamarabb sikerül a légitársaságnak ezt a rekordot beállítania.

Erre jó esély van, a Budapest Airport januári forgalmi statisztikái ugyanis egyértelmű növekedést mutatnak az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A legjelentősebb növekedés a diszkont légitársaságok piacán tapasztalható, ahol a Wizz Air hagyományosan vezető szerepet tölt be Budapesten.

Korábbi anyagaink:
Milliomos lett a Wizz Air Ferihegyen
A Wizz Air öt új szezonális járatot indít
VIDEÓ: Ötéves a Wizz Air

Ajánlott link:
Wizz Air Diszkont Légitársaság

Címkék: fapados    hirek    légitársaság    repülőtér

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » Wizz Air lépések külföldön

    2011. március 2. @ 15:37

    […] anyagaink: Ötmillió Wizz Air utas Budapesten Milliomos lett a Wizz Air Ferihegyen A Wizz Air öt új szezonális járatot indít VIDEÓ: […]

  2. Repülni jó » Hétéves a Wizz Air Magyarországon

    2011. június 24. @ 15:57

    […] Korábbi anyagaink: VIDEÓ: Wizz Air bővíti szolgáltatásait és útvonalait Ötmillió Wizz Air utas Budapesten […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL