Retro-festés a 65 éves Malév tiszteletére

A Malév 65. születésnapja alkalmából egyik Bombardier Q400-as típusú repülőgépét az 1960-as éveket idéző Malév-festéssel látta el. A nemzeti légitársaság a jeles évfordulót az utazóközönségnek szóló nyereményjátékkal is támogatja.

A Malév jogelődjének 1946. március 29-i megalapítása alakalmából, egyik Q400-as repülőgépét a ’60-as években használatos Malév-dizájnra festette át. A turbólégcsavaros gépre jól illő korhű dizájn eredetileg 1960 és 1974 között volt a légitársaság Il-18-as repülőgépeinek hivatalos festése.

Highslide JS

A különleges repülőgép ma délelőtt érkezett Ferihegyre, ahol egy áthúzást mutatott be az 1-es pálya felett, majd a repülőtér műszaki előterére gurult.

A retro-festésű gépet Martin Gauss vezérigazgató mutatta be a sajtó képviselőinek. A légitársaság vezetője köszöntőjében elmondta: „Európa szerte és Amerikában a nagy múltú, patinás légitársaságok úgy őrzik hagyományaikat, hogy egy-egy repülőgépüket retro image-be ’öltöztetik’.

A Malévnál most mi is ezt a formát választottuk arra, hogy megünnepeljük légitársaságunk megalakulásának 65. évfordulóját! Ezzel nemcsak egyetlen napig hívjuk fel utasaink figyelmét a Malév márkában és szolgáltatásai- ban rejlő több mint fél évszázados szakértelemre és minőségre, hanem folyamatosan, hiszen retro-festésű gépünkkel bármelyik utasunk találkozhat repülése során.”

A Malév retro-festésű gépével a légitársaság utasai a regionális járatokon találkozhatnak majd, többek között ez a gép repül majd Prágába, Bukarestbe, Stuttgartba és Várnába.

A Malév a mai nappal egy születésnapi játékot is indít Facebook közösségi oldalán, ahol a légi cégnek már több mint tízezer fős rajongótábora van. A játék kertében a légitársaság 16 repülőjegyet sorsol ki a helyes megfejtők között a 2011. március 29-i prágai járatra, melyet természetesen a Malév retro-festésű gépe teljesít.

Highslide JS

A nyertesek egy egynapos prágai kiránduláson vehetnek részt. Az apropót az szolgálta a cseh fővároshoz, hogy a Malév egyik első külföldi járata éppen Prágába indult 1947-ben.

A Malév 65 éve – kattintson

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Malév a nemzeti légitársaság
VIDEÓ: Malév Bombardier Q400-assal Stuttgartba

Ajánlott link:
Malév a nemzeti légitársaság

Címkék: hirek    légitársaság    történelem

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL