Az európai légiközlekedés biztonságáról

Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár nyitotta meg a magyar uniós elnökség képviseletében az “EU Repülésbiztonság-menedzsment 2020 felé” című konferenciát 2011. január 26-án, Brüsszelben.

A helyettes államtitkár kifejtette: bár az európai légiközlekedés biztonsága hosszú évek óta folyamatosan javul, a kedvező tendencia fenntartása érdekében komoly elemző munkára és a nemzetközi együttműködések erősítésére van szükség.

Az uniós tagállamoknak gazdag hatósági és iparági tapasztalataikra alapozva egy egységes repülésbiztonság-menedzsment rendszer kifejlesztésén érdemes dolgozniuk.

A majdani intézkedéseket úgy kell megtervezni, hogy azok ne veszélyeztessék az európai légiközlekedési iparág versenyképességét, ne növeljék indokolatlanul a szabályozási terheket.


Napi ajánlatunk decemberben
a HungaroControlról készült interjú

Csak költséghatékony, arányos és valós hozzáadott értékkel bíró megoldásokat érdemes alkalmaznunk a repülésbiztonság javítása érdekében – tette hozzá megnyitójában Schváb Zoltán.

Az Európai Bizottság által szervezett magas szintű találkozón nemzetközi és tagállami légiközlekedési szervezetek, hatóságok, számos légitársaság képviselői vettek részt.

Az előadók között volt Brian Simpson, az Európai Parlament közlekedési és idegenforgalmi bizottságának elnöke és Matthias Ruete, az Európai Bizottság Mobilitási és Közlekedési Főigazgatóságának vezetője. Videón üzent a résztvevőknek Siim Kallas, az Európai Unió közlekedési biztosa.

Az eredetileg 2010 áprilisára tervezett konferenciát a légiközlekedést átmenetileg ellehetetlenítő vulkáni hamufelhő miatt kellett elhalasztani.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye)

Korábbi anyagaink:
A föld egynapi légiforgalma közel egy percbe sűrítve
Vulkáni hamu és repülés
Zivatarkeringő
Óriások hazánk felett

Ajánlott link:
Légikatasztrófa a jövőnek üzen

Címkék: hirek

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL