23 százalékos növekedés a Wizz Air-nél

A Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága 2010-ben 9,6 millió utast szállított, ami 23%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A járatok átlagos telítettsége 84%-os volt, hasonlóan a 2009-es évhez.

A Wizz Air jelenleg 34 darab Airbus A320-as repülőgépet üzemeltet 12 bázisáról, melyek Magyarországon, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában és Csehországban működnek. A légitársaság nemrégiben jelentette be két újabb bázis megnyitását 2011 áprilisától a szerbiai Belgrádban és a litván Vilniusban.

Highslide JS

“Ezek az eredmények ismételten bizonyítják az ultra low-cost üzleti modellünk megalapozottságát és sikerességét. Tovább erősítettük piacvezető státuszunkat Közép-Kelet Európában úgy, hogy a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is sikerült jelentős növekedést elérnünk.

A jövőben tovább kívánjuk bővíteni hálózatunkat mind a meglévő piacokon, mind új területeken, például Szerbiában és Litvániában, hogy egyre szélesebb utazóközönségnek tudjuk biztosítani kedvező árainkat” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Highslide JS

A Wizz Air 1,2 millió utast szállított Magyarországon 2010-ben, 21%-kal többet, mint 2009-ben.

A légitársaság jelenleg 20 állandó és 4 szezonális úticélt kínál Budapestről. 2011-ben új útvonal Budapestről a törökországi Antalya.

A Wizz Air-nek 270 alkalmazottja van Magyarországon, míg a cég által igénybe vett szolgáltatások és infrastruktúra miatt fenntartott munkahelyek száma további 1200-ra tehető.

(A légitársaság sajtóközleménye)

Korábbi anyagaink:
Milliomos lett a Wizz Air Ferihegyen
Törökországba repül a Wizz Air

Ajánlott linkek:
Wizz Air Diszkont Légitársaság
Airbus A320 a GÉPMADARAK-ban

Címkék: fapados    hirek    légitársaság    polgári

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL