Űrrepülő jegyek és hölgypilóták

Az idén megnyitották a világ első kereskedelmi űrrepülő terét, egyre több az asztronauta nő, lassan múzeumba kerülnek az amerikai űrrepülőgépek és a bejegyzés végén megtudhatják, miért repültek keveset az oroszok a Burannal.

Ősszel az Egyesült Államokban Új Mexico államban ünnepséget tartottak az épülő és a világon első ilyen célú kereskedelmi űrrepülőtéren, ahol a két mérföld hosszú kifutópályát elnevezték az éppen regnáló és jelen levő kormányzóról.

A nagyítható képen balról Bill Richardson, a névadó kormányzó és Sir Richard Branson légi- és űripari nagybefektető, a létesítmény atyjai állnak a kifutópályán, felettük pedig tisztelgő repülésen áthúz a pálya felett a Virgin Galactic kereskedelmi űrhajó és az anyahajó egysége.

Highslide JS

Az ünnepségen több mint harminc leendő asztronauta jelent meg abból a 380 jegyvásárlóból, akik már igazolták a kettő százezer dolláros űrhajójegy piaci sikerét. A képen ők ülnek a VIP vendégek karéjában a félkész indulási épület előtt.

Highslide JS

Az öt éve elhatározott beruházás jól halad, néhány kép a várható kinézetről, az alapkőletételről és az épülő szerkezetekről.

Nem véletlen, hogy Sir Richard elégedetten intett két hete az űreszköz felszállásakor a másik helyszínen, a Mohave sivatagban, amikor sikeresen tesztelték az űrhajó leválását az anyahajóról és visszasiklását a repülőtérre, ahogy az a videón látszik.

A Virgin Galactic cégen belül jövő hétre tervezik a kísérleti repülést az űrhajó rakétahajtóművével, hiszen szorítja őket az idő. A tervek szerint 2011 évtől a Virgin asztronauták egyszerre hatan ülnek, repülnek és úsznak majd a súlytalanságban az űrhajóban, tehát több mint hatvan repülés elkelt már a 380 darab eladott űrjeggyel.

A fenti sikerek után pedig várható, hogy a közeli jövőben további százak rohanják majd meg az űrhajójegy pénztárakat, reméljük, lesz köztük magyar is.

Highslide JS

Küldjön anyagot a repülés szépségéről a
HungaroControl mobilvideó pályázatunkra
kétnapos sörtúrát nyerhet Prágába az STA Travel szponzorálásában

Az idén láttunk hölgykoszorút a világűrben és egy felszállásra váró hölgypilótát, valamint egy korábbi űrutazást, mindkettő a múzeumba készülő amerikai űrrepülőgépeken. De az idén bemutattuk, hogyan készült a korán félretett orosz űrrepülőgép, a Buran, ehhez második rész is tartozik.

Korábbi anyagaink:
Újabb sikeres lépés a Virgin Galactic programban
Branson-Rutan űrhajó rögzített szűzrepülése

Ajánlott linkek:
Spaceport America
Virgin Galactic

Címkék: külföld    repülőgép    repülőtér    űr

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Sandy az utolsó amerikai űrrepülőgépben

    2011. július 11. @ 17:16

    […] Korábbi anyagaink: Nicole az űrben randevúzik Űrrepülő jegyek és hölgypilóták […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL