AirAsia pirosban közvetlenül Kuala Lumpurba

AirAsia X, az interkontinentális világhírű fapados cég a megrendelt Airbus-aival bővíti európai járatait és nem mond le arról, hogy 2012-ben székhelyéről Kuala Lumpurból közvetlenül Budapestre is repüljön.

Tegnap Új Zélandban tartottak sajtótájékoztatót abból az alkalomból, hogy 2011 április elsejétől fantasztikus 99 dolláros egyúti áron az AirAsia X járatot indít Kuala Lumpur és a helyi Christchurch-i Nemzetközi Repülőtér között.


Az ünnepségen Tony Fernandes, a légitársaság tulajdonosa a hvg.hu híre szerint arról beszélt, hogy a megrendelés alatt álló Airbus A330-300 új repülőgépekkel új európai hosszútávú járatokat, köztük egy budapestit is indítanak majd várhatóan 2012-ben Malajziából.

Budapest onnan kicsit messzebb van, mint Christchurch, de nem haragudnánk meg egy 299 dolláros oda-vissza jegyárért, bár az AirAsia helyi járataiban olvastam olyan akciókról, amikor egy irányba egymillió jegyet adott fél év alatt egy dollárért.

Párizsi járat novemberi bejelentése
Reméljük majd nálunk is így adják meg a módját,
több lánnyal a Budapest kiíráshoz
és talán a Lánchídról kukucskálnak a főnökök
soványabb árú induló egyúti jegyárral

Mielőtt valaki a visszaúti borsos jegyárral vádolná őket, februárban egy nappal korábban a laptopról 60 dollárért vettünk egyik helyi járatukra jegyet, amiért majd négy órát repültünk a kis 320-as Airbus-szal.

Akkor lélekben készüljünk 2012-re és addig is nézzünk meg néhány nagyítható fotót Malajzia fővárosáról, Kuala Lumpurról az idei februári napsütésből.

Highslide JS

Jöjjön a helyi látványosság, a Petronas ikertorony a híddal.

Highslide JS

Korábbi anyagaink:
Fapadossal Ázsiában – folytatás
Dornier Repülőgépgyár Manilában
VIDEÓ: Airshow Szingapúrban – első és második rész

Ajánlott linkek:
AirAsia X Launches New Zealand Air Fares
Európai járatokat indít az AirAsia X, Budapestre 2012-ben
AirAsia X Interkontinentális Légitársaság

Címkék: fapados    hirek    légitársaság    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL