Képek a Boeing Field-ről

Augusztusban átutazóban az amerikai Seattle-ben Boeingék birodalmában jártunk, néhány újabb kép és élmény erről.

A Blue Angels amerikai haditengerészeti kötelék napja volt a csatolt műsor, a múzeum környéke szinte kékbe öltözött. Relikviák vására, pilóták és egyéb vendégek, no meg a közönségtől elzárva a repülőgépek a C-130 kiszolgálógéppel. A nagyítható képen a bemutató és a füstölő indítása, bővebben a téma a bejegyzés végén levő videóban.

Highslide JS

A napon egy taxizás erejéig megvillant a Boeing B-787 óriásgép is, a múzeum nagy csarnokából a hang és a látvány szinte odarántotta a látogatók tekintetét. Rohantunk ki az ajtón, ahogy tudtunk, hogy elkapjuk, éppen a kamera forgott, a korábban idézett videóban látnak róla néhány kockát.

A gép valóban óriási méretű még a távoli szemnek is. Korábban a repülőtér feletti dombon levő hat sávos sztrádán próbáltuk az irányt tartani nagyobb sziklákat lazán a platóra kötő helyi kamionosokkal, amikor az óriás 787-es számmal a farkán, bocsánat a függőleges vezérsíkján félreismerhetetlenül uralta a kifutópályát.

A csarnokban az óriásgépről mindössze egy elegáns képet találtunk, meg mellé még kettőt hozzáteszünk a tavaly december 15-i első repülésről.

A repülés múzeumában láttunk gyerekeket, többen szinte felnőttként érdeklődtek. A pöttöm ember például Kennedy elnök Air Force One-jának szárnya alatt tájékozódik.

A repülés múzeumában látható az egykori ellenség néhány repülő eszköze is. V1 német rakéta bomba és a klasszikus MIG 15 orosz vadászgép a képeken.

Az állandó kiállítás szervezői gondoltak a megfáradt nézőkre akkor, amikor a képen látható repülőgép féltörzsben meghagyták az ülőhelyeket. A szabad helyekre kicsit várni kellett.

Highslide JS

Végül a Memorial Brigde-n átmentünk az Airparkba a régi nagy utasszállító gépekhez, a Concorde-hoz mellékelünk egy hölgypilótát és egy helyi tűzoltó autót az út felett átvezető híd alól.

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: A Repülés Múzeuma Seattle-ben
Az első sugárhajtású Air Force One
Az első Boeing B 747 képekben a GÉPMADARAKban

Ajánlott linkek:
Blue Angels hivatalos oldal angulul
The Museum of Flight

Címkék: képtár    külföld    repülőgép    Seattle    történelem

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Repülőgép tároló Arizonában

    2011. április 23. @ 13:41

    […] anyagaink: Catalina csontváz a sivatagban Képek a Boeing Field-ről Bogarásszon a GÉPMADARAK-ban a csontvázak […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL