Látogató központ Vancouverben

Augusztusban a Vancouver-i Nemzetközi Repülőtér Hidroplán állomására érkeztünk, ahonnan busszal bevittek a repülőtérre és nem kerülhettük el a repülőtér látogató központját, mivel szinte minden kanyarban ezt ajánlották.

Képzeljenek el egy nagy H betűt, ahol a két szár a Kanadában levő British Columbia tartomány fővárosának nemzetközi repülőtere leszálló pályája. A H betű összekötőjének közepén pedig az emeleten egy hatalmas üvegfallal ellátott látogató központot helyeztek el.

Az első attrakció az üvegfal előtt a három méterenként ingyenesen elhelyezett nagyító látcső, olyan mint nálunk a budai várban, csak itt nem kell érte fizetni.

Pazarul lehetett rajtuk látni az óceán felőli megközelítéseket, míg egy kis srác ki nem szekált előle bennünket, addig három valószínűleg az óceán túlsó oldaláról landoló Boeing B-747 Jumbó Jet leszállási eleganciáját élvezhettük.

A látogató központ közepén egy a repülőtér elhelyezését bemutató makettet láttunk, amit megpróbáltunk mobilvideóra venni.

A videó alatti hangokból is érzékelhető, hogy többnyire a kiskrampók erőltetik a szülőket a látványért.

Egyébként az újonnan tervezett terminálok hatalmas üvegfalakkal a taxizó utakra és a felszálló pályákra fölöslegessé teszik a külön látogató központot. Egy kép erről szeptemberből Moszkvából a Seremetyjevo repülőtér új termináljáról.

Highslide JS

Reméljük, hogy itthon Ferihegy nemsokára átadandó Égi Udvara is hordoz majd ilyen funkciót.

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Repülés Nanaimóból Vancouverbe
Ferihegy ismét biztonságos

Ajánlott linkek:
Vancouver Nemzetközi Repülőtér
Seremetyevo Nemzetközi Repülőtér Moszkva
Budapest Airport

Címkék: külföld    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL