Ferihegy ismét biztonságos

A Budapest Airportot újra „biztonságos európai repülőtérnek” nyilvánították az EU és Magyarország repülőtér-biztonsági szakemberei által végrehajtott alapos utóellenőrzést követően.

A Budapest Airport bejelentette, hogy sikerrel járt a repülőtéri biztonsági rendszer hiányosságainak kiküszöbölését célzó akciója, aminek tervét az illetékes magyar hatóságokkal közösen dolgozták ki.

Highslide JS

A Budapest Airport munkatársai továbbra is fenntartják az elért magas biztonsági színvonalat, egyúttal arra is figyelmet fordítanak, hogy javuljon az utasok valamint a repülőtéri dolgozók és a személyzetek komfortérzete a biztonsági ellenőrző pontokon történő áthaladáskor.

A „tiszta” státusz visszaszerzése azonnal érezhető pozitív következményekkel jár az utasok és a légitársaságok számára, hiszen az átszálló budapesti utasokat a többi európai repülőtéren a továbbiakban nem vetik alá újabb biztonsági ellenőrzésnek és nem kezelik őket Unión kívülről érkező utazókként.

Ennek köszönhetően a légitársaságok csökkenteni tudják fordulóidejüket, az utasoknak pedig nem kell kockáztatniuk, hogy a budapesti repülőtéren vásárolt vámmentes árukat esetleg elkobozzák tőlük vagy újra ellenőrzik azokat. (Ilyesmire egyébként alig volt példa az átszállásoknál.)

Az Európai Unió által 2010. április 29-én bevezetett szigorúbb biztonsági eljárások érvényben maradnak, azokat a magyar hatóságok a továbbiakban is betartják és betartatják.

A Budapest Airport hamarosan megnyitja új létesítményét a ferihegyi 2-es terminálon, a SkyCourtot (Égi Udvart), amelyben a jelenleginél legalább kétszer nagyobb áteresztőképességű biztonsági ellenőrző csatorna áll rendelkezésre, és ahol az utasok biztonsági ellenőrzése is kifejezetten erre a célra épített, kényelmesebb körülmények között történik.

Korábbi anyagaink:
Interjú a Budapest Airport légiközlekedési igazgatójával
VIDEÓ: Ferihegyi fejlesztések
Vendégfotók: Repülőgépek közelről Ferihegyen
Egy éve szállt le az AN 225 óriásgép Ferihegyen

Ajánlott link:
Budapest Airport

Címkék: hirek    polgári    repülőtér

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Látogató központ Vancouverben

    2010. november 18. @ 16:12

    […] Korábbi anyagaink: VIDEÓ: Repülés Nanaimóból Vancouverbe Ferihegy ismét biztonságos […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL