Kislány hőlégballonnal

A hétéves Fejes Dorottyától, a Unique Ballonsport Club és valószínűleg a magyar hőlégballonosok legfiatalabb tagjától kaptuk és adjuk közre ezt a bemutatkozást.

Az általános iskola második osztályát kezdtem ebben az évben, tavaly iskolás lettem és ebben az évben hőlégballonos.

Apukám az Unique Ballonsport Club pilótája sok-sok év óta, velem 5 éves koromban ismertette meg a hőlégballont. Akkor még nagyon féltem az égő hangos zajától és melegétől, hiába mondták nekem, hogy csak mint Süsü a sárkány ontja a meleget és nem árthat senkinek, nem igazán tudtam megbarátkozni vele. De már akkor nagyon szerettem azt, amikor ki kellett nyomni a levegőt a lufiból, ráfeküdtünk és hengergőzve préseltük ki a levegőt belőle.

Először egy hétvégi rendezvényen, fülemet befogva emelkedtem vele a levegőbe, a ballon ki volt kötve így ugyanoda vissza is érkeztünk. Sok gyereknek tetszett a lebegés és furcsálltam, hogy miért nem félnek!

Egy nyári táborban 6 évesen repültem először, úgy emlékszem mindig azt kérdeztem, hogy mikor szállunk már le, bár a kilátás azért nagyon szép volt. Most is azt kérdezem repülések közben, hogy mikor szállunk már le, de egészen más okból. Ugyanis, ha kicsit földet ér a ballon, és visszapattan a levegőbe, akkor elkezd hintázni és ez nagyon tetszik nekem.

Ebben az évben pedig amikor csak tehettem apukám nyakán lógtam, hogy mehessek vele repülni.

Debrecenben hőlégballon világbajnokság volt, nagyon sok, száznál is több színes lufival. Nagyon szép volt. Voltak vicces ballonok is. Mivel eléggé gyakran fújt a szél, ezért a repülés végén a leszálláskor szinte mindig eldőlt a kosár, hát én ezt élveztem a legjobban. A kosáron belül jól megkapaszkodunk és már dőltünk is, amíg a ballonból ki nem fogyott a levegő addig vitorláztunk vele a földön.

Highslide JS

Itt a versenyen segítettem először a ballon felállításában is, én fogtam az egyik oldalát a ballon szájának, anyukám a másik oldalon, de amikor apukám elkezdett fűteni, én elengedtem a ballont, mert még barátkoznom kell a meleggel.

Fenn a levegőben térképet rajzoltam, pont arról, ami felett elrepültünk, integettünk az embereknek és közben hangosan „Jó reggelt!” kiabáltunk le nekik. Láttam, ahogy a tyúkok riadva rohantak vissza a tyúkólba a hatalmas tojás láttán vagy az égő szúrós hangjára. Láttam a levegőből őzikéket, ahogy szökdeltek, nyuszikat, ahogy cikk-cakkban futottak.

Már elkezdtem tanulni az igazi térkép olvasását, beszélek a repülős rádióba a követő autóhoz, amit anyukám vezet, aki mindig jön utánunk, amikor repülünk. Így repülés közben is tudok segíteni apukámnak.

Highslide JS

Most már télen-nyáron, reggel ötkor is felkelek, ha kell, hogy mehessek repülni és együtt csodálhassuk apukámmal a napfelkeltét.

Korábbi anyagaink:
Mobilvideó: A hőlégballon startra készül
Függeszkedés hőlégballonnal
Hőlégballon világbajnokság Debrecenben
VIDEÓ: Tóksó a hőlégballon repülésről

Ajánlott link:
Unique Ballonsport Club

Címkék: első repülésem    hőlégballon    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL