Napi járatot indít az American Airlines Budapestre

2011 áprilisától napi járatot indít az American Airlines New York Kennedy (JFK) repülőteréről Budapestre. Ezen az útvonalon ez lesz a második járat a jelenlegi Delta Légitársaság által üzemeltetett mellett.

Az első American Boeing 767-300-as típusú interkontinentális repülőgép a tervek szerint 2011. április 4-én landol a Budapest Airport betonján.

Highslide JS

A Budapest Airport légiközlekedési üzletágának munkatársai több mint két éve dolgoztak azon, hogy újabb tengerentúli járattal bővüljön a magyar főváros útvonalhálózata.

Frisss videó a Vizirepülésen!
Bemutatjuk a Beriev Be-200 vizibombázót

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója személyesen is részt vett az American Airlines-szal folytatott tárgyalásokon és egyben elismeréssel szólt azokról az erőfeszítésekről, amelyekkel a Magyar Turizmus Zrt. illetve a Malév hozzájárult az új járat elindításához.

Kam Jandu Légiközlekedési igazgató, aki 2009 óta dolgozott munkatársaival együtt a projekt megvalósításán, így nyilatkozott: “Egy újabb hosszútávú járat beindítása már önmagában véve is hatalmas siker a légiközlekedés jelenlegi körülményei között. Ugyanakkor egy újabb oneworld tag megjelenése Budapesten tovább szélesíti a kínálatot, újabb légitársaságoknak küld komoly piaci jelzést arról, hogy érdemes a Magyar fővárost felvenni a palettájukra.”

2010 áprilisi interjúnk Kam Janduval

Az American Airlines a 2010. év első hat hónapjának üzleti adatai alapján a világ negyedik legnagyobb légitársasága, amely az American Eagle helyi leányvállalatával együtt 250 desztinációt szolgál ki összesen 851 gépből álló hatalmas flottával.

A társaság bázisa a Texas állambeli Forth Worth, a világ nyolcadik legnagyobb forgalmú repülőtere (2009-ben 56 millió utas), de fontos központjai vannak New York Kennedy repülőterén, Chicago O’Hare-en, Los Angelesben és Miamiban is. Az amerikai belföldi járatok mellett az American Airlines hagyományosan nagyon erős a karibi térségben és Latin-Amerikában.

Highslide JS

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Ferihegyi fejlesztések
Vendégfotók: Repülőgépek közelről Ferihegyen

Ajánlott linkek:
Budapest Airport
American Airlines

Címkék: légitársaság    repülőtér    ujdonságok

1 hozzászólás

  1. LOT Dreamliner repül majd Budapestről közvetlenül New Yorkba és Chicagóba - Repülni Jó

    2017. július 7. @ 16:18

    […] reprezentáló megoldással, lengyel magyar két jó barát, hozták vissza hat év után a közvetlen USA járatot Budapestre. A magyar kormány nevében Szijjártó Péter külügyminiszter beszélt a megoldás […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL