80 éves az Aero Club Como

A hét végén Olaszországban jártunk az Alpok alján a festői Comóban, ahol nyolcvanéves fennállását ünnepelte a helyi vizirepülő klub.

A hangár a helyi focistadion oldalában magasodik, egy közforgalmú út választja el a tóba vezető rámpától és a jachtkikötőtőtől, jól együtt élnek itt autók, hidroplánok, vitorlások és vízimadarak.

A tekintélyes életkor nem zavarta a klub mindennapi életét, folyt az oktatás szimulátorokon, a gépek tepsiszerű tréleren való vízre tétele, üzemanyagot is hoztak, kiképző és sétarepülések is indultak.

A nyolcvan évnek járó tiszteletet napközben egy nemzetközi mezőnyből álló túrarepüléssel adták meg, ahol a résztvevők kikötöttek és megebédeltek a Szent György hotelnél.Highslide JS

Este pedig egy fergeteges hangárparty zárta az ünneplést, ahol a korhű gépek között a klubelnök, Cesare Bay zenekara a hatvanas évek slágereivel teremtett felejthetetlen hangulatot. Néhány fotó a délutáni zenekari beállásról.

Videókkal, fotókkal és szakmai anyagokkal, hiszen az Aero Club Como Európa vezető klubja, oktató bázisa, gépüzemeltetője a vizirepülésben, később már a Vizirepülés portálrészen jövünk vissza, a következő hetekben ott keressék a témát.

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Repülés Nanaimóból Vancouverbe
VIDEÓ: Sétarepülés a vízről Franciaországban

Címkék: Como    repülőnapok    vízirepülés

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL