Arch nyert, de Bonhomme lett a világbajnok

Egy hete végetért a Red Bull Air Race idei sorozata a németországi Lausitzban, ahol az osztrák Hannes Arch nyert, de ez a győzelem nem volt elég a világbajnoki cím visszaszerzéséhez.


Bonhomme, Arch és Matt Hall a dobogón

Fennállása óta az ötvenedik, jubileumi versenyt rendezték a 15 kapuval berendezett Eurospeedway gyorsasági motoros és autóverseny pályán 118 ezer néző előtt.


Besenyei Péter az időmérőn az ötödik helyet szerezte meg, de a TOP 12-ben két hibapontot kapott és így nem jutott be a döntőbe. Pedig a magyar fejlesztésű Racerrel egyre jobb formában repült, összességében a harmadik legjobb időt szerezte meg.

A pontrendszer miatt az idén a két versenyt nyert Bonhomme lett a világbajnok, míg a négy versenyt nyert Arch csak második lett. A Forma 1 autóversenyhez hasonlóan módósítani kéne a szabályokon, mert az osztrák Hannes Arch nagyobb figurája a versenynek, mint az aktuális világbajnok.

Sajnos erre a jővő évben nem lesz mód, mert a teljes 2011 évi versenyszezont törölték, amibe nyilván az idei budapesti és lisszaboni verseny lemondása is közrejátszott.

Rosszkor jött ez a magyar versenygép fejlesztésének is, de bízzunk benne, hogy 2012-ben a Racer és Besenyei Péter futamgyőzelmét ünnepelhetjük majd.

Korábbi anyagaink:
Red Bull Air Race a szerzonzáró előtt
Először a Szabadság szobor árnyékában

Ajánlott linkek:
A verseny hivatalos oldala
Besenyei Péter oldala

Címkék: sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL