Ma hatéves a Wizz Air

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma ünnepli üzemelésének hatodik évfordulóját.

A légitársaság 2004 május 19-én Katowicében szállt fel először és azóta Kelet-Közép Európa legnagyobb légitársaságává nőtte ki magát. Jelenleg hat ország tizenkét repülőterén rendelkezik bázisokkal, név szerint:

Magyarország: Budapest
Lengyelország: Katowice, Varsó, Gdansk, Poznan, Wroclaw
Románia: Bukarest, Kolozsvár, Temesvár
Bulgária: Szófia
Ukrajna: Kiev
Csehország: Prága.


Wizz Air által érintett városok Európában

A légitársaság az elmúlt 12 hónapban több mint 8,4 millió utast szállított, mely éves szinten 30%-os növekedést jelent.

A Wizz Air üzemeli a világ egyik legfiatalabb flottáját, amely kizárólag új Airbus A320-as típusú repülőgépből áll. Idén nyáron 34 ilyen gép repül majd, és épp a 34. Budapestről teljesít majd járatokat július 24-től.

További 100 Airbus repülőgépre leadott rendelés teszi lehetővé azt, hogy az elkövetkezendő években a légitársaság folytassa növekedését jelenlegi piacain, illetve újakat hódítson meg.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint a Wizz Air az úgynevezett ‘ultra low cost’ üzleti modellt valósítja meg, mely lehetőséget teremt arra, hogy folyamatosan stimulálják a piacot, hatékonyan versenyezzenek más légitársaságokkal és közlekedési módokkal, és sikeresen vegyék fel a versenyt a makrogazdasági turbulenciák okozta akadályokkal.

Egy ultra low cost légitársaság, Váradi szerint más iparági szereplőkkel ellentétben, mindig is képes lesz növekedni attól függetlenül , hogy éppen jó időket élünk vagy kihívások előtt állunk.

Fennállásunk óta folyamatosan azt bizonyítjuk, hogy egyszerre tudjuk hatékonyan kezelni a kihívásokat és építeni piaci vezető szerepünket Kelet-Közép Európában.

A sikerhez ez az üzleti hozzáállás továbbra is elengedhetetlenül fontos, különösen a jelenlegi nehéz üzemelési feltételek közt, amelyeket az európai gazdasági- és pénzügyi politikák, illetve egyes szabályozási döntések eredményeznek, mondta végül a hatéves évforduló kapcsán a vezérigazgató.

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Ötéves a Wizz Air
Jön a negyedik Wizz Air gép Budapestre

Ajánlott link:
Wizz Air Diszkont Légitársaság

Címkék: fapados    hirek    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL