Száll-oda, ahova akarod

Mára közhellyé vált a rohanó világ, de vannak, akik fékeznek, méghozzá teljes erőből. Olyan lassú luxusutazást terveznek léghajóval, ahol maga az út az élmény.

A Seymourpowell design és innovációs iroda újragondolta a nagytávolságú utazást, és megalkotta az Aircruise-t. Utazás, ami az útról szól. Manapság sugárhajtású repülőgépek pár óra alatt szelik át a fél világot. De az élmény elmarad. Az Aircruise újraértelmezi a luxus utak fogalmát. Nézzük, hogyan teszi ezt.

A léghajó 265 méter magas, 5 kisebb és 4 dupla apartmant és egy luxus lakosztályt kínál az utasainak. Ezen felül a kényelmet és élményt fokozó bár és társalgó is található a fedélzeten. Az igen tisztelt utasok még azt is megválaszthatják, hogy melyik város felett kívánják az ebédjüket elfogyasztani.

A kiszolgáló személyzet 16 fős, 4 pilóta és két fedélzeti mérnök váltásban gondoskodik a biztonságos utazásról. Erre a hajó 100-150 km/h sebessége miatt van szükség, így egy London-New York távot 37 óra alatt teljesít, szélcsendes időben.

A luxus élményét a tér bősége és az idő adja. Ehhez tökéletesen illeszkedik a léghajók sajátos fizikája. Ahhoz hogy repülhessen, hatalmasnak és könnyűnek kell lennie. Az Aircruise-t 330000 köbméternyi hidrogén emeli a magasba.

Igen hidrogén, amiről tudjuk, hogy szörnyű tűzijátékra képes. Hogy a Hindenburg esete ne ismétlődhessen meg, az emelőgáz 4 nagy, többcellás, önszigetelő tartályban van, a hajó felső felében. A teljes felszálló tömeg 378 tonna.

De a hidrogén nem csak emeli a hajót, energiával is ellátja. Üzemanyagcellák és oxigén segítségével vízzé alakul, miközben elektromos áram keletkezik. A biztonság kedvéért még néhány napaelem is helyett kapott a hajó csúcsán, így lényegében káros anyag kibocsátás nélkül működik.

A tolóerőről és az irányításról kisfordulatú kompresszorok által összenyomott levegő gondoskodik. A magasságot a gáz térfogatának szabályozásával változtatják. A csúcsmagasság, túlnyomásos utastér hiányában 3600 méter.

Akik elkezdtek kapkodva jegy után nézni, azokat el kell szomorítanom, ez még csak elképzelés. Bár a koreai Samsung Construction and Trading a tervek kirészletezését kérte, a legnagyobb akadálynak a pénzügyi támogatás megszerzése bizonyul.

De ez nem gátolhat meg minket abban, hogy legalább képzeletben egy finom ital és egy csinos hölgy társaságában bámuljuk a piramisokat az Aircruise erkélyéről.

Korábbi anyagaink:
A mutáns öszvér
Daru az égből

Címkék: hirek    lélegzetelállító    ujdonságok

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » Repüljön konnektorból

    2011. március 28. @ 13:39

    […] anyagaink: Száll-oda ahova akarod Napfénnyel repülő repülőgép szűzrepülése Vizreszállás kényszerből Felavatták a világ […]

  2. Repülni jó » Transition, a repülő autó

    2011. augusztus 1. @ 10:43

    […] anyagaink: Száll-oda, ahova akarod Repüljön puttonnyal Olajozottan […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL