Kétszázezerrel több utas repült a Malévvel 2009-ben

A Malév a légiközlekedési iparágat visszavető 2009-es évben az európai trenddel ellentétben növelni tudta utasainak számát. A menetrend szerinti és charter utasokkal együttvéve 3.3 millió utast repített célállomására, 6%-kal többet mint az előző évben (hosszú távú utasok nélküli mutató). Piaci részesedése ezzel két százalékponttal 43,5%-ra növekedett.

A Malév a 6%-os utasforgalom növekedést a tavalyi év elején bevezetett új, kezdeményező, széles közönséghez szóló kereskedelmi stratégiájának köszönhetően tudta elérni. A legdinamikusabb, több mint tíz százalékos növekedést októberben és decemberben ért el a légitársaság.

A Malév számos újdonsággal okozott az utasoknak kellemes, a verseny- társaknak kellemetlen meglepetést a tavalyi évben. Többek között új árazási politikájával sikeresen felvette a versenyt a fapadosokkal, a legjobb csoportárat garantálja, céges ügyfeleinek számát megötszörözte, számos egyedi utazási csomagot kínált partnereivel közösen és három új célállomást indított.

Karim Makhlouf, kereskedelmi vezérigazgató-helyettes a tavalyi év forgalmi eredményeivel kapcsolatban hangsúlyozta: „Erőfeszítéseink meghozták a remélt eredményt az elmúlt évben, 2 százalékponttal 66,5%-ra tudtuk növelni férőhely kihasználtságunkat az európai és közel-keleti útvonalhálózatunkon.

Célunk, hogy az idén a load factor-t még tovább növeljük, ezért még nagyobb hangsúlyt fektetünk kereskedelmi stratégiánkra és egész évben folyamatosan új ajánlatokkal fogunk jelentkezni. Nagyon bízom abban, hogy ez a siker tovább folytatódik és a Malév egyre inkább egy dinamikus és régióvezető minőségi légitársasággá válik. Az első negyedévben kétszámjegyű növekedést várunk az utasforgalomban, aminek köszönhetően tovább tudjuk növelni piaci részesedésünket.”

Különösen sok utas repült az elmúlt évben a Malév a hamburgi (+49%), helsinki (+22%), koppenhágai (+10%), római (+54%), stockholmi (+21%), larnacai (+16%), bejrúti (+40%), szkopjei (+18%) és tiranai (+34%) járatain.

(A Malév Zrt sajtóközleménye)

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Malév Bombardier Q400-assal Stuttgartba
Alacsony jegyárak a Malév őszi kampányában

Ajánlott link:
Malév

Címkék: hirek    légitársaság    polgári

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » A Malév kivonta a Fokker 70 típust

    2010. február 10. @ 13:19

    […] anyagaink: Kétszázezerrel több utas repült a Malévvel 2009-ben Uniós szakember a Malév […]

  2. Repülni jó » Vasárnaptól nyári menetrend a Malévnál

    2010. március 29. @ 13:31

    […] Korábbi anyagaink: Vendégfotók: Repülőgépek közelről Ferihegyen Kétszázezerrel több utas repült a Malévvel 2009-ben […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL