Levegőbe emelkedett a Boeing B-787 Dreamliner

Magyar idő szerint tegnap már sötétedett, mikor a levegőbe emelkedett a Boeing új két hajtóműves óriásgépe.

Highslide JS

Az internetnek hála, a nagyok is élnek az online esemény közvetítés lehetőségével, a Dreamliner első repülésének egy önálló az ajánlott linken innen is elérhető oldalt hoztak létre.

Az oldalra kitettek egy számlálót is, miszerint több mint 800 ezer ember jelentkezett be a Föld 204 országából. Legutóbb Hamburgban vettem részt online a francia Airbus A380 átadásán, az gördülékenyebb volt.

A bal oldali nagyítható képen a repülés során bal ülésben Mike Carriker kapitány, jobb ülésben pedig Randy Neville kapitány, mindketten tapasztalt berepülő pilóták.

A három órás első repülés során, ahogy illik, szelíden bántak az óriásgép képességeivel. Kb. 4500 méternél magasabbra nem emelték, 333 km/h sebességnél nem mentek gyorsabban.

A közvetítésben folyamatosan közöltek egy utvonal képet, aki szimulátorozik és eltéved, az ismeri ezt a formát. A képen látható, hogy a gyár egyik telepéről, az everetti Pain Fieldről indultak, majd az út döntő részét oda-vissza cikázva a tengerpart mentén tették meg, aztán Seattle-ben a Boeing Fielden szálltak le.Highslide JS

A repülés alatt a képernyőn nem mutattak semmit, viszont az előzményekről kínáltak egy összeállítást, azt érdemes az oldalon végignézni. A leszállás utáni, nálunk már éjfél utáni sajtóértekezletet sajnos kihagytam.

Pedig udvariasan gondoltak azokra, akik jobban értik az olvasott szöveget, egy gép folyamatosan vetítette a képernyő aljára a kapitány urak által elmondottakat.

Highslide JS

A sikeres repülés után a GÉPMADARAK -ban nemsokára szakértőnk feldolgozza a Boeing 787 óriásgépet a típusok között, érdemes lesz oda karácsony után ezokból benézni.

A nagyítható és nagyítandó képek forrása a Boeing oldala.

Korábbi anyagaink:
Már gurul a Dreamliner
Dreamliner törésteszt a Boeingnél

Ajánlott link:
Boeing 787 első repülése

Címkék: képtár    ujdonságok

4 hozzászólás

 1. Repülni jó » Gyári vendégvideó a Boeing B-787 Dreamlinerről

  2010. március 22. @ 13:51

  […] anyagaink: Levegőbe emelkedett a Boeing B-787 Dreamliner Dreamliner törésteszt a […]

 2. Repülni jó » VIDEÓ: A Repülés Múzeuma Seattle-ben

  2010. szeptember 27. @ 10:20

  […] anyagaink: Boeing élete Levegőbe emelkedett a Boeing új, kéthajtóműves óriásgépe Boeing a […]

 3. Repülni jó » Boeing első repülőgépe, a Bluebill

  2010. október 26. @ 16:53

  […] anyagaink: VIDEÓ: A Repülés Múzeuma Seattle-ben Boeing élete Levegőbe emelkedett a Boeing új, kéthajtóműves óriásgépe Boeing a […]

 4. Repülni jó » Párizsi képforgácsok

  2011. június 30. @ 15:35

  […] az Air Nippon Airways kap meg augusztusban és szokás szerint most sem repültek bemutatót se a Dreamlinerrel, se az új B747-8 […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL