A 129. amerikai utazás űrrepülőgéppel

A múlt héten tért vissza 11 napos útjáról az Atlantis űrrepülőgép a Nemzetközi Űrállomásról. Képes beszámoló a NASA jóvoltából.

A képtárat a fellővés előtti este nyugalmával inditjuk. Nagyítható és nagyítandó képek következnek.

Highslide JS

Néhány kép az űrjármű összeszereléséről és a fellővés helyére való szállításáról, állításáról, valamint a legénység hagyományos összeállásáról.

Highslide JS

Az utolsó kicsi képen a fiúk már a liftkosárban a sokemeletes monstrum teteje felé haladnak, majd elhelyezkedés a pilótafülkében és jöhet a visszaszámlálás, aztán az a három torony üzemanyag lángra kap, beindul az irdatlan nagy tolóerő.

Highslide JS

Legszebb öröm, amikor az űrrepülőgép utasai először úsznak át a nemzetközi űrállomásra és a bal felső sarokban megbújik egy hölgy is.

Highslide JS

Ami sok-sok csoda aztán ott történik, ezért fizetnek 30 millió dollárokat szoftverpápák és cirkuszhercegek.

Inkább fejen állok, korty vizem röpköd mint a tükröm. A kinti munka meg maga a lubickolás, mögöttem mint egy szánkó úszik az alkatrész, amit a nagy semmiben felcsavarozok a még nagyobb kitárt napelem szárnyú otthonomra.

Az űrrepülőgép, amely közel négy és félmillió mérföldet tett meg 11 nap alatt, szokás szerint vadászrepülő módjára landolt Kaliforniában.

Az utolsó kisképen minden űrrepülés elmaradhatatlan szentsége, a repülést megőrökítő logó látható, amely eltakarta azt a tényt, hogy űrlányrablás esete is fenn forgott a leszállás kapcsán. A korábbi képen felső sarokban látható Nicole Stott űrhajósnő 91 nap után a 129-es járattal tért vissza a földre.

Az űrrepülésről még több kép, még több tény, még több név az ajánlott linken, mely a képeknek a forrása is.

Korábbi anyagaink:
Űrturista bóhocorral
Videóinterjú Simonyi Károly űrturistával
Elúszott a szerszámos táska

Ajánlott link:
NASA Portal

Címkék: hölgypilóták    képtár    űr

3 hozzászólás

 1. KGyST

  2009. december 4. @ 09:00

  (Küzdjünk a szakszerűtlen szóhasználat ellen)

  Nem fellövés, hanem pályára állítás, indítás, felbocsátás.

  Thx

 2. Repülni jó » Felére csökkenő veszteséget várnak jővőre

  2009. december 22. @ 07:03

  […] A legnagyobb ütemű javulást az ázsiai társaságok érik majd el, összesen 700 millió dolláros veszteséggel. Az észak-amerikai társaságok vesztesége 2 milliárd dollárra csökken. Az egyetlen nyereséges régió Latin-Amerika lesz. Ajánljuk korábbi anyagunkat az utolsó amerikai űrutazásról […]

 3. Repülni jó » Űrrepülő jegyek és hölgypilóták

  2011. január 2. @ 13:11

  […] hölgypilóta kilövésre vár és egy korábbi űrutazás, mindkettő a múzeumba készülő amerikai űrrepülőgépeken. De bemutatjuk, hogyan készült a […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL