IATA: kezdenek magukhoz térni a légitársaságok

A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) két jelentést is közölt a héten, melynek alapján némi javulás regisztrálható az ágazat helyzetében.

A világ több légitársasága is nyereséget ért el a harmadik negyedévben. Bár ez már bíztató jel a válságos helyzetben lévő ágazat számára, az IATA szakértői úgy látják, messze még a fellendülés.


Ajánljuk még:
Tu 144 képek Moszkvából
a GÉPMADARAKban

Az utazás szempontjából hagyományosan erős harmadik negyedévben a minta alapjául szolgáló 75 nagyobb légitársaság összesen 700 millió dollár nyereségre tett szert, míg egy évvel korábban még 3,4 milliárd dollár volt a veszteségük.

A légi forgalom 6 százalékkal növekedett az első negyedévi mélyponthoz képest, de 5 százalékkal elmaradt 2008 elejéhez viszonyítva.

A világgazdaság barométerenként számon tartott légi teherfuvarozás is nőtt, 14 százalékkal tavaly decemberhez képest, de 15 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2008 januárban.


Highslide JS

Dornier Seastar
ajánljuk cikkünket a vizirepülés oldalakon

Októberben tovább enyhült a válság a nemzetközi légiforgalomban: az utasok száma 0,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az utasforgalom növekedése a szeptemberi 0,3 százalékról gyorsult 0,5 százalékra, így a szeptemberi 5 százalék után 6 százalékkal haladja meg az ágazat idén márciusban elért mélypontját. Továbbra is 5 százalékkal elmarad azonban a 2008 eleji rekordtól.

Ajánljuk videónkat:
Malév a nemzeti légitársaság

A világ 230 légitársaságát képviselő IATA becslése szerint idén összesen 11 milliárd dollár veszteség éri az ágazatot, ami jövőre 4 milliárd dollárra csökken.

Korábbi anyagunk:
Enyhülni látszik a válság a légiforgalomban

Címkék: hirek    polgári

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Felére csökkenő veszteséget várnak jővőre

    2010. december 26. @ 17:06

    […] anyagaink: Kezdenek magukhoz térni a légitársaságok Enyhülni látszik a válság a […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL