Az Air France csökkenti árait

A rövid és középtávú járataira kínált repülőjegyek árainak átlagosan húsz százalékos csökkentésével és a fedélzeti szolgáltatások átalakításával kívánja versenyképességét megtartani az Air France-KLM a fapados légitársaságokkal és az európai gyorsvasút-hálózattal szemben – derült ki a francia-holland légitársaság tegnapi párizsi sajtótájékoztatóján.

Más légitársaságokhoz hasonlóan az Air France is a belföldi és a középtávú, azaz 6 óránál rövidebb időtartamú járatain 2010 áprilisától 5 és 35 százalék között csökkenti árait. Ezek a járatok biztosítják a légitársaság bevételeinek negyven, utasainak pedig hatvan százalékát.

Highslide JS

A GÉPMADARAK-ban az Air France
első Airbus A 380 óriásgépének átadási ünnepsége
és még több kép.

A legdrágább európai járatain, mint például a Párizs-Koppenhága vagy a Párizs-Frankfurt útvonalon 24 százalékos árcsökkenés várható. A fedélzeti szolgáltatások drasztikus visszaszorítása helyett azonban minden ingyenes szolgáltatás megmarad, de azok osztályonként változnak.

A középtávú járatokon az eddigi három osztály helyett április 1-től csak két osztály lesz, de az a légitársaság szerint semmilyen szempontból nem hasonlítható a fapados légitársaságok járataihoz.

A kabin hátsó részében az olcsóbb Voyageur vagy turistaosztályon továbbra is kínálnak újságot és étkezést, de az csak snack jellegű lesz, és utasonként csak egy, maximum 23 kilogrammos csomag lesz feladható.

A Premium osztályon a növekvő árak mellett két csomag, összesen 30 kilogramm lesz ingyen feladható, és az utasok szabadon választhatnak ülőhelyet.

Highslide JSA premium-utasoknak azonban megszűnik a felszállás előtt kínált pezsgő és narancslé, és a két és fél óránál rövidebb idejű utakon a turistaosztályon nem lesz szendvics.

Az Air France november 19-én teszi közzé negyedéves eredményeit, a 2008-2009-es évet nettó 814 millió eurós történelmi veszteséggel zárta. A légitársaság továbbra is úgy számol, hogy az új szolgáltatások bevezetése előtt, 2010 márciusáig 3600-an távoznak önkéntes alapon a cégtől.

Korábbi anyagunk:
Az Air France szineiben az Airbus A 380 óriásgép

Ajánlott link:
Air France KLM

Címkék: hirek    külföld    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL