Malév őszi hírcsokor

Az orosz és a magyar kormány tárgyal a Malév tulajdonosi struktúrájának átalakításáról, miközben a menedzsment részéről folyik a cég további modernizálása és a cég nyít az újabb piacok felé is.

Tárgyalások a tulajdonosi struktúráról

A nemzeti légitársaság privatizációja nem úgy alakult, amire annak idején megállapodtak. Köztudott, hogy az orosz vevő mint légügyi befektető saját hazájában tönkrement és ezért kényszerből a Malévban helyére lépett az orosz hitelező bank. Előtérbe került a nemzeti légitársaság napi működésének biztosítása, a privatizációkor az orosz vevő által vállalt eredeti kötelezettségek közül pedig jó néhány nem teljesült.

A magyar állam még tavasszal a kötelezettségeket biztosító bankgarancia lehívását kezdeményezte, majd annak sikertelensége után tárgyalásokat kezdett a helyzet rendezéséről. Októberben Moszkvában a magyar pénzügyminiszter és az illetékes orosz miniszterelnök helyettes találkozóján sajtóhírek szerint megállapodtak a rendezés irányáról.

Amit röviden úgy lehetne összefoglalni: a privatizáció ki nem fizetett elemei fejében az állam tulajdonosként tér vissza az orosz fél mellé a nemzeti légitársaságba. Ugyanakkor a további sajtóhírek szerint az orosz tulajdonos azt szeretné, ha a napi működésben is szerepet vállalna a magyar fél.

Az elmúlt hétben a magyar sajtóban pro és kontra vezető helyen foglalkoztak a témával, ami azt valószinüsiti, hogy közeleg a tárgyalások lezárása.

Újraindítják a szerb-magyar légihidat

A szerb fővárosba a Malév 2009. december 14-én indítja el újból légi járatát, melyet a fenti videónkon látható 72 férőhelyes, regionális üzemelésre kiválóan alkalmas Bombardier Q400-es gépekkel teljesítenek. Az új járatra bevezető áron már bruttó 26.600-tól lehet jegyet foglalni a légitársaság honlapján és az utazási irodákban.

Az MA 460 járatszámot viselő belgrádi járata, a hét minden napján 14.00 órás budapesti indulással és 15.00 órás érkezéssel közlekedik Belgrádba, míg vissza a szerb fővárosból a MA461-os járatszámon 15.40-kor indul és 16.50-re érkezik Budapestre. A visszaúti járat kényelmes átszállást biztosít a Malév hálózatán Európa számos országába.

A Malév járatain főként a régióból Észak és Nyugat-Európába utazók érdeklődésére számít. Szerbia emigránsainak nagy része ma Németországban, Svájcban és Olaszországban él, mely országok több nagyvárosába a Malév napi rendszerességgel, a belgrádi járathoz időben kényelmesen csatlakozó járatokat kínál.

A magyar légitársaság járatai a Nikola Tesla (IATA:BEG) Nemzetközi Repülőtéren szállnak le, mely Surčin mellett, a belvárostól csupán 12 kilométerre, délre található.

Utaskiszolgálás és fogászati kezelési csomag

A Malév 2010. év végéig áttér az új generációs Amadeus Altéa utaskiszolgáló szolgáltatási platformra. Az átállás első szakaszában a magyar légitársaság idén augusztusban megújította az on-line foglalási rendszer motorját. Novemberben esedékes az új rendszerplatform egy újabb moduljának az üzembe állítása az ülőhelyek kezelésének területén.

Az Altéa rendszert használó Malév alkalmazottak így már egy egységesített platformon dolgoznak, ami gyors, innovatív technológia alapján működik. Az ügyféladatbázis központosított kezelése azt jelenti, hogy mostanra sokkal könnyebbé vált az információk átvitele a repülőjegy lefoglalásától kezdve egészen a check-in-ig.

Az Altéa emellett olyan új jellemzőket is bevezet, mint a felhasználóbarát grafikus kezelőfelület a check-in pultnál dolgozók számára, és olyan automatizált eljárásokat, melyek révén menedzselhetők a váratlan útvonal-változások.

A magyar légitársaság több nívós egészségügyi szolgáltatóval és turisztikai partnerrel közösen, a vendégek igényeinek szem előtt tartásával állította össze fogászati kezelésre jogosító csomagajánlatát.

A légitársaság csupán 149 euróért kínálja – kiterjedt hálózatának célállomásai közül – mintegy 15 uniós városból (Stockholm, Göteborg, Helsinki, Koppenhága, London, Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Hamburg, Milánó, Róma, Velence, Párizs, Brüsszel, Amszterdam) Budapestre utazóknak, hogy részt vehetnek egy alapos fogászati alapszűrésen, kezelésen.

A csomagár tartalmazza az oda-vissza útra szóló repülőjegyet (minden egyéb adót és illetéket), egy éjszakát a fővárosi 3 csillagos Hotel Császárban, valamint egy ingyenes fogászati kezelést, ahol angol és német nyelven is beszélő szakértő fogorvosok foglalkoznak a vendégekkel.

A fogászati kezelés során többek között panoráma ultrahang, ultrahangos fogkőeltávolítás, polírozás, tanácsadás és fogászati kezelések tervezése szerepelnek. A Malév szolgáltatását választó utasok extra felár ellenében a Thermal Hotel Margitsziget, a Radisson Blue Béke Hotel, a Grand Hotel Margitsziget, a Hotel Aréna, a Hotel Budapest, és a Hotel Molnár szolgáltatásait is igénybe vehetik.

Korábbi anyagunk:
A kormány és a Malév

Ajánlott link:
Malév

Címkék: hirek    légitársaság

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » VIDEÓ: Malév a nemzeti légitársaság

    2009. november 20. @ 09:55

    […] Korábbi anyagunk: Malév őszi hírcsokor […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL