Névadó pályázat – eredményhirdetés

Az első magyar robotrepülőgépre kiírt névadó és a neveket kommentáló pályázat eredményes volt, íme a kiíró vállalat döntése a győztesekről:

Tisztelt Pályázók!

A kiíró a pályázat végső értékelésénél az alábbi döntést hozta:

Annak ellenére, hogy az eredeti kiírásban egy első díjat ajánlottunk, úgy döntöttünk, hogy két nyertest hirdetünk.

Nimród – pályázó Bató András 2009 szeptember 3. 20.56

és

Turul – pályázó Varga Richárd 2009 június 17, 18.57

Kettő első díjat adunk ki azért, mert több olyan javaslat is érkezett ami megérdemelné, hogy nyertes legyen. Így szeretnénk duplán megköszönni kedves pályázóinknak a részvételüket.

A díjat nem osztjuk meg, így az egyik első díj egy kétnapos kétszemélyes négycsillagos magyarországi wellness hétvége a siófoki Hotel Vértesben, a másik első díj egy Európában oda-vissza egy személyre szóló repülő jegy lesz a Wizz Air kiválasztott járatán.

A nevek indoklása és azok magyarázata megtörtént már azok döntőbe juttatása során, ezért most mi újból nem indokolunk.

Mivel a névadás kapcsán meglehetősen ellentétes, sőt néha vehemens álláspontok is megfogalmazódtak és a véleményalkotás nemegyszer politikai meggyőződés síkjára is terelődött, ezért megelőzendő minden belemagyarázást, félreértelmezést vagy rosszindulatú spekulációt, szeretnénk kijelenteni, hogy a gép nevének kiválasztása mindennemű szélsőséges véleménytől és politikai irányvonaltól elhatárolódva történt.

Cégünk munkáját nagy szakértelemmel és odafigyeléssel végzi, munkatársait kizárólag a szakmai és emberi értékek figyelembevételével választja ki. Ezért elhatárolódunk minden ilyen értelmű megnyilatkozástól, és ezzel kapcsolatban nem kívánunk semmilyen további vitába bocsátkozni.

A pályázat a névadás mellett a neveket kommentáló területen is zajlott. Itt a három helyett egy legjobb kommentátort választunk ki.

Varga András

személyében, akinél többszöri hozzászólásában tükröződik a hozzáértés, megnyilvánulásait a korrektség, elfogulatlan szakmai kitekintés és segítőkész javaslatok jellemzik. Mindezek mellett megnyilvánulásainak stílusa kellően kulturált, visszafogottan elegáns.

Az ő különdíja az eredeti különdíj helyett egy kétszemélyes félpanziós hétvége Eger mellett a bogácsi Alabástrom Panzióban.

Végül jövő év tavaszán, ahogy az idő engedi, tervezzük, hogy a pályázat résztvevőit meghívjuk egy baráti találkozóra, ahol megtekinthetik a robotrepülőgépet közelről és repülésében távolról is.

A nyerteseknek még egyszer gratulálunk és köszönjük mindenkinek a pályázati részvételt.

BHE Bonn Hungary Kft vezetősége, mint kiíró

A szponzorok linkjei:
Vértes Hotel Siófok
Wizz Air Diszkont Légitársaság
Alabástrom Panzió Bogács

Címkék: pályázat

5 hozzászólás

 1. Szabó Sándor

  2009. október 22. @ 08:21

  Tisztelt Kiírók!

  A repülőhöz a kiválasztott névvel sok sikert kívánok Önöknek.

 2. Tóth Ilona

  2009. október 22. @ 22:58

  Ahhoz képest, amilyen nagy pályás nevek szerepeltek, ez az eredmény lesújtó, és a dilettantizmus örömtáncot jár. Hát ettől kell elhagyni az országot, mert az ilyen félremenedzselések és mellényúlások viszik lejtőre a gazdaságot. Ha kicsiben megtörténhet ekkora szakmai baklövés, vajon mi történhet magas körökben? Ezt a pályázati giga-vajúdást két ilyen kisegérnyi ötletért, nos, nem kellett volna ekkora felhajtást csinálni belőle szerintem. Nyártól télig bezárólag….Én meg vagyok döbbenve, vagy én járok előrébb gondolkodásban…

  Most ezek után hogyan gratulálhatnék, amikor be fog fuccsolni úgyis ezzel a névvel, na mindegy, áldásuk rá…

  Hát ez volt tehát a kolosszális észpárbaj remekbe szabott eredménye 🙂

  A Kiíró teljesen szakmátlanul, hozzá nem értően döntött, bugyután. Az lehet, hogy a repüléshez értenek valamit, de a marketinghez és névadási leleményhez nem, az most bebizonyosodott.

  De áldásom rájuk, legyen.

 3. Mr. Walaki

  2009. október 23. @ 13:54

  Kedves Ilona! Alapvető tévedésben van. A név egy dolog, hála Istennek a robotrepülőgépek beszerzéséről az esetek igen elenyésző hányadában döntenek marketingesek. A hangsúly a teljesítményadatokon és az üzleti konstrukciókon van.
  Ha már véleményt kell mondani, azt mondom, igenis jók a nevek! A gépet -ha jól emlékszem a videóra- főleg ázsiai piacokra szánták. Egyes rohamléptekkel fejlődő ázsiai országokban (pl. Kazahsztán) a turulmadárhoz kísértetiesen hasonló népi motívumok léteznek.

 4. Repülni jó » Névadó pályázat nyertesei

  2009. november 15. @ 18:22

  […] Korábbi anyagunk: A névadó pályázat eredményhirdetése […]

 5. Szabó Sándor

  2009. november 16. @ 11:25

  Köszönöm a képeket és a rövid önéletrajzokat is.
  Jó helyre kerültek a díjak 🙂

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL