Ferihegy százmilliót ad zajszigetelésre

Százmillió forint értékű zajszigetelési támogatásról kötött együttműködési megállapodást a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) és a Budapest XVIII. kerületi önkormányzat. A 2012-ig szóló megállapodást Mester László polgármester és Jost Lammers, a BA vezérigazgatója kedden írta alá.

A zajszigetelésre szánt 100 millió forint vissza nem térítendő támogatás – mondta az MTI kérdésére Jost Limmers vezérigazgató.

Highslide JS

Nagyítsa a képet!
Még több fotó a kép forrása, a legifotok.hu oldalon

A BA Üllőn már befejezett egy hasonló kísérleti projektet, amelynek során a zajvédelmi övezetbe tartozó lakóingatlanok közül 60, az érintett lakóépületek egyharmadára igényeltek támogatást a tulajdonosok. Pestszentlőrincen mintegy 500-600 ház lehet érintett.

Jost Lammers hangsúlyozta, hogy a XVIII. kerülettel kötött megállapodás egy hosszú távú program része. A repülőteret üzemeltető vállalkozás még a jogszabályban előírt határidő előtt a legérintettebbek részére ajánlott fel és ajánl fel pénzügyi támogatást a zajszigeteléshez. Az érintett települések Üllőn kívüli Vecsés, Ecser és a XVII. kerület.

Highslide JS

Nagyítsa a képet!
Még több fotó a kép forrása, a legifotok.hu oldalon

A zajvédelmi támogatáson kívül a BA ebben az évben 15 millió forint támogatást nyújt a XVIII. kerületnek többek között egy alapítvány és két kiemelt program finanszírozásához. A megállapodás szerint a továbbiakban a BA és az önkormányzat vezetői évente döntenek a támogatás összegéről és céljáról. A BA elsősorban a kerületi gyermek- és az életmód programokat támogatja.

Mester László polgármester kiemelte, hogy a XVIII. kerület, Pestszentlőrinc segíti a BA fejlesztési terveinek megvalósítását. A két fél közösen lép fel a repülőtérre vezető közúti és tömegközlekedési infrastruktúra, a vasút- és a metrófejlesztésért. Mester László megjegyezte, hogy a Budapest Airport a kerület legnagyobb adófizetője és a legnagyobb munkaadója.

———————————————————————————————
Szavazzon a Malév repülőgép-festési pályázatának
legjobb tervére


———————————————————————————————

Korábbi anyagunk:
Átstartolás Ferihegyen

Ajánlott linkek:
Budapest Airport
Légifotók képgyüjtemény

Címkék: hirek    repülőtér

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » VIDEÓ: Ferihegyi fejlesztések

    2010. január 21. @ 10:51

    […] anyagaink: Ferihegy százmilliót ad zajszigetelésre VIDEÓ: Országos főépítész […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL