Légitársasági hírek szeptember végén

Malév buszokat indít, Wizz Air az ülés hátán hirdet, Ryanair füstmentes cigarettát árul, EasyJet a genfi őszre invitál.

Az AirportShuttle-Minibusz és a Malév – a három hónapja már sikerrel üzemelő Budapest-Pozsony, Budapest-Kassa minibusz járatok mintájára – Bécs Schwechat repülőtérre indít buszjáratot, mely napi két alkalommal fog közlekedni a két főváros között. Az első minibusz október 25-én, a téli menetrend első napján indul el Ausztriába, melyre Malév járatszámon lehet jegyet foglalni az utazási irodáknál.

A minibuszjegy ára 30EUR személyenként, egy útra. A közvetlen buszcsatlakozás azon ár-érzékeny utasok számára jelent kedvező utazási lehetőséget, akik Bécsből és annak környékéről, valamint dél-Csehországból szeretnének Budapestre, majd onnan tovább utazni.

A két főváros közötti távolságot ez idáig kizárólag repülőgéppel – az osztrák légitársaság járataival – megtett utasok, szintén alternatívát találhatnak az új minibusz szolgáltatásban, valamint a Malév széles körű útvonalhálózatán.

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy szerződést kötött az amerikai OnBoard Media Group ügynökséggel. A megállapodás szerint az OnBoard Media hirdetési felületként értékesítheti az ülések háttámláját a Wizz Air teljes Airbus A320 flottáján.

Az első hirdető a brit székhelyű O2 mobilszolgáltató a „Your Country SIM Card” kampányával. A promóció nyújtotta előnyöket a Wizz Air minden utasa élvezheti, melynek részletei a WIZZ fedélzeti magazinban is megtalálhatóak. A Wizz Air légiutas kísérői osztják majd ki az ajándék SIM kártyákat, a naponta 19 alkalommal Nagy-Britanniába érkező járatok utasainak.

Ezzel a kártyával az utasok 100 percnyi nemzetközi hívást kapnak ajándékba a mobiltelefonjukra, amennyiben 15 fontért vásárolnak a repülőtéri WH Smith üzletben vagy bármelyik újságárusnál, illetve szupermarketben Nagy-Britanniában. A 100 percnyi ingyenes híváson túl, az utasok jóval kedvezőbb percdíjakkal telefonálhatnak Nagy-Britanniában, mint a hazai mobilszolgáltatójukon keresztül.

A felhők feletti dohányzási tilalmat a Ryanair a Similar Smokeless Cigarettes nevű termékével próbálja kikerülni. A rudacskákat hidegen kell elszívni, és mivel nem keletkezik füst, így a többi utast sem zavarja. Tíz darab nikotinos rudacskáért a légitársaság hat eurót (1700 forintot) kér utasaitól.

A Ryanair szerint a 2009. tavaszi próbabevezetése óta a Smokeless Cigarettes nagy népszerűségnek örvendett az olasz és a spanyol járatokon. Egy közvélemény-kutatás során huszonnégyezer Ryanair utas jelezte, szívesen dohányozna repülés közben is.

Az easyJet heti hatszor indít járatot Genf-be, ahol novemberben nagyszabású fesztivállal ünneplik a kiváló romantikus zeneszerzőt, Chopin-t, tiszteletére számos koncert kerül megrendezésre a genfi Conservatoire de Musique-ben. Híres művészek mellett, fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak majd, hogy a géniusz nyomdokaiba léphessenek.

November 20-án a Genfi Aréna Giuseppe Verdi, Aida című világhírű művével várja a közönséget.

Forrás: A légitársaságok közlései és MTI

Ajánlott linkek:
Malév
Wizz Air
Ryanair
easyJet

Címkék: hirek    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL