Repülőnapok után

Hatalmas hazafelé hömpölygő tömeg és az élmények feldolgozása, ez éri a rajongót a repülőnapokról elmenőben Angliától Oroszországon át Dubai-ig. Emlékmorzsák szövegben és képben az elmúlt két évből, első részként.

Fairfordban a szervezettség ragadott meg, ahogy az emeletes buszokkal körbeutaztunk a hatalmas repülőtéren.

Meg az óriások kecsessége. A B1 bombázó szélvészgyors áthúzása, a Boeing 747 Jumbo meredek állásszöggel való leheletnyi repülése, vagy a vietnámi háború legendás B52 bombázójának tíz hajtóművel előadott eszeveszett füstölése és az egész embert megremegtető hangja a felszállás során.

Mindez testközelből, miként a C5 Galaxy teherrepülőgépen a felcsapott orr alatt a raktéren át a hátsó leengedett rámpán való többszöri átgyaloglás leírhatatlan élménye.

riat2007_2.jpg

riat2007bb.jpgriat2007cc.jpgriat2007dd.jpgriat2007gg.jpgriat2007aa.jpgriat2007ee.jpg

Berlin és Farnborough tavaly nyáron a nagy fehér bálna, az Airbus A-380 megismerésével telt. A németeknél a fantasztikus méretek, a szárny alatti sétálás és a gép repülésének messziről figyelése jön most elő, mert Schönefeldről a másik oldalról indult a gépünk hazafelé az óriás repülőprogramja idején.

Az angoloknál a felszállás volt fantasztikus, ahogy a kordon és a beton között korábban lekaszált füvel beterítette a hajtóművek ereje a több tízezer összepréselődött látogatót. Majd a leszállás után a visszagurulás a nézők vastapsa előtt, ahol a nyitott pilótafülke ablakon a pilóta az angol zászlót lengette.


Highslide JS

a380fn77.jpga380fn78.jpga380fn79.jpga380fn80.jpga380fn81.jpga380fn82.jpg


Highslide JS

Friedrichshafen a tüchtig német kisváros a bodeni tó partján, Zeppelin és Dornier történelemmel és végre sok magyarral, akik többsége saját repülőgéppel jött körbenézelődni. Meg egy ütős magyar stand eladó kisgépekkel.A nosztalgiázást majd folytatjuk, ajánljuk a témában való elmerülést mindenkinek, itt oldalt a kék oszlopban vagy alul a repülőnapok helyeit jelölő címkék alatt fotótárak, videók, beszámolók részletezik az élményeket.

Címkék: Berlin    Fairford    Farnborough    Friedrichshafen    repülőnapok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL