Ünnepi és verseny repülések

Augusztus 20-a nemcsak az államalapítás, hanem a repülés ünnepe is. Katonai repülés, Malév kötelék, Red Bull Repülőverseny kínál feledhetetlen élményt a rajongóknak. Várhatóan az időjárás is kegyeibe fogadja a Hősök tere és a Duna feletti programokat.

Katonai gépek a Hősök tere felett

2009. augusztus 20-án 10.00 órától tartják a Hősök terén a tisztavatási ünnepséget. A tavalyihoz hasonlóan, idén is az ünnepség egyik kiemelkedő mozzanata, hogy a tér felett a Magyar Honvédség repülőgépei és helikopterei kötelékáthúzást hajtanak végre.


Gripenek 2007-ben a Hősök tere felett.
Forrás: www.hsz.hu

Malév gépek a Duna felett

Az ünnepi légibemutató részeként, 10.45 órakor, a magyar nemzeti légitársaság egyik Boeing 737-ese repül át a Duna felett északról déli irányba. A Malév jelenlegi flottáját képviselő Boeing 737-ese mellett a légitársaság 1960-as évekbeli festésével repülő, a Goldtimer Alapítvány által üzemeltetett Li-2-es is látható lesz az ünnepségen.

A Malév B737-es repülőgépét Fehérváry Géza vezérigazgató-helyettes és Zámbó Mihály légitársasági főpilóta irányítják.

Szurkoljunk Besenyei Péternek

13 órakor kezdődik a Red Bull Repülőverseny, ahol már rutin feladat a Lánchíd alatti átrepülés. Még emlékszem arra, amikor az évtized elején a Duna mindkét partján fürtökben izgultak az emberek, amikor Besenyei először és egyben többször repült át a Lánchíd alatt, innen-onnan, hason-háton.


Red Bull pilóták a hétfői parlamenti fogadáson,
mellettük a leendő versenypálya
Nevek a képre kattintva olvashatóak

Reméljük, hogy Besenyei Pétert a kanadai szerencsés balesete után, ami miatt nem indulhatott az ottani futamon, most semmi sem zavarja, sőt segíti őt a hazai közönség jelenléte és szurkolása a jó teljesítmény elérésében.

Korábbi anyagaink:
Ünnepi repülések a Duna felett – videó
Red Bull Air Race Budapesten 2008 – videó

Címkék: hirek    légitársaság    rendezvények

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » A kormány és a Malév

    2009. augusztus 29. @ 11:32

    […] anyagaink: Ünnepi és verseny repülések Uniós szakember a Malév élén Kiegészült a Malév menedzsmentje Hatvanéves a HA – […]

  2. Repülni jó » VIDEÓ: Malév ünnepi repülése a pilóta szemével

    2010. január 8. @ 11:07

    […] anyagaink: Ünnepi és verseny repülések Ünnepi repülések a Duna felett – videó VIDEÓ: Malév a nemzeti […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL