Timeshare légitársaság Tökölön

Az üdülési joggal azonos üzleti modellben dolgozó üzleti utasokat szállító légitársaság – amely e minőségében a legnagyobb a világon – nyitott bázist a múlt héten Tökölön.

Highslide JS

Üdülő vagy repülőgép, általában nem tudják a felhasználók egyedül a teljes lehetséges kapacitást kihasználni. Ezért ebben az üzleti modellben nem a tárgyat, hanem használata idejét veszik meg, ezért hívják időosztásos (timeshare) modellnek. Míg az üdülésben heteket, addig a több millió dolláros repülőgép helyett a szükséges mennyiségű repült órát veszik meg,

Tervezzen külső festést a Malév gépére!

A világ egyik legnagyobb befektetési guruja, Warren Buffett a befektetési társasága tagjainak irt 2006 évi elnöki levelében hosszasan dicsérte ezt az üzleti megoldást egyik saját befektetésük, a NetJets példáján.

A NetJets Europa, a cég londoni székhelyű európai leányvállalata a múlt héten nyitotta meg nálunk első bázisát Tökölön. Warren Buffett, a világ egyik leggazdagabb embere már észrevett bennünket, mégis lát valami fejlődési potenciált Magyarországban.

Graeme Weston, a cég operatív vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2008-ban 371 magánrepülőgép járatot indítottak Magyarországról, ezek 83 százalékát Ferihegyről. A számok jó alapot adnak a növekedésre, ezért nyitották a bázist egy kisebb költségű, de jól elérhető repülőtéren. A bázison a jővőben állandó gép nem tartozódik, 165 repülőgépükből mindig tudnak a járatra gépet küldeni, csak szolgáltatásokat vásárolnak magyar beszállítóktól.

Highslide JS

Akit érdekel ez világ, nézze meg a cég honlapján az impozáns private jet kínálatot székestül, hatótávolságostul. Érdemes a kiválasztott típust a virtuális nézet fülön körbejárni.

Korábbi anyagaink:
Bombardier Párizsban
Friedrichshafeni képforgácsok

Ajánlott linkek:
NetJets Europa a Wikipedián
NetJets Europa

Címkék: légitársaság    polgári    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL