Megérkezett a Malév második Q400-asa

A Malév regionális flotta-átalakítási programjának keretében megérkezett Ferihegyre a légitársaság második, HA-LQC lajstromjelű Q400-as repülőgépe, melyet májusban újabb két repülőgép követ.

Ennek köszönhetően a Malév a nyár elejétől már összesen négy, rövid- és középtávú forgalomra ideális, csendes, gyors, költséghatékony, valamint környezetbarát Q400-as légcsavaros repülőgépet fog üzemeltetni.


Az új gép a műszaki előtéren, László Viktor képe

A Malév a légiközlekedési iparág legújabb kihívásaira válaszul döntött a Q400-as típus bevezetése mellett. A légitársaság regionális – F70-es és CRJ-200-as típusokból álló – gépparkját cseréli le a Q400-as repülőgépekre.

Az első Q400-as tavaly novemberben állt forgalomba a légitársaság színeiben. A flotta legújabb tagja pedig a szükséges dokumentációs, repülésbiztonsági és műszaki eljárásokat követően néhány napon belül indul első menetrend szerinti útjára.

Top 5


Interjú az űrturistával
——————
Tóksó a hőlégballonról
——————
Magyarok Friedrichs- hafenben
——————
Sivatagi airshow
——————
Vízimentési gyakorlat

A rövid és középtávú útvonalakra optimalizált, maximum 2.400 km hatótávolságú Q400-as gépek tökéletes egyensúlyt biztosítanak az utaskényelem, a gazdaságos üzemelés és a lehető legalacsonyabb környezeti terhelés között.

A kategóriájában legjobb típusként számon tartott Q400-as olyan egyedi technikai, ún. ANVS (Active Noise and Vibration Suppression) zaj és rezgéscsökkentő rendszerrel van felszerelve, amely utaskényelmi szempontból előnyös.

A jelentősen alacsonyabb üzemanyag-felhasználásnak köszönhetően a Q400-as repülőgépek egy székre számolt üzemeltetési költségei a legkedvezőbbek a regionális repülőgépek piacán, 30%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a hasonló kategóriájú sugárhajtású repülőgépek.

A típusról részletesebben olvashat a GÉPMADARAKban

A Bombardier Q400-as flotta ez idáig több mint 1.6 millió repült óráját és 1,8 millió leszállását jegyezték be a fedélzeti naplókba. A típus iránti nagy igényt mutatja, hogy jelenleg több mint 300 megrendelés vár teljesítésre. A Malév a világon a 25. légitársaságként üzemelteti ezt a típust.

(A Malév Zrt sajtóközleménye)

Korábbi anyagaink:
Megérkezett a Malév első Q400-asa
Uniós szakember a Malév élén
VIDEÓ: Malév 2008 évi leg-jei

Ajánlott link:
Malév

Címkék: hirek    légitársaság    polgári

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » Kríziskezelésre összpontosít a Malév

    2009. május 27. @ 13:23

    […] anyagaink: Megérkezett a Malév második Q400-asa Uniós szakember a Malév élén VIDEÓ: Vizimentési gyakorlat Malév […]

  2. Repülni jó » Tervezzen külső festést a Malév gépére!

    2009. július 2. @ 14:53

    […] Korábbi anyagaink: Megérkezett a Malév első Q400-asa Megérkezett a Malév második Q400-asa […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL