Együttműködésre lép az Air Berlin és a TUIfly

Együttműködésre lép az Air Berlin és a TUIfly légitársaság. Hónapokig tartó tárgyalásokat követően kialakultak a stratégiai együttműködés keretei – jelentette be az Air Berlin PLC Londonban.

Mindkét társaság felügyelő bizottsága áldását adta a szövetségre, amely kereszttulajdonlás keretében jön majd létre. A TUIfly a jövőben kizárólag a charter járatokat, az Air Berlin pedig a városok közötti járathálózatot üzemelteti.

A TUIfly alkalmazottai számára a legjobb megoldás az Air Berlin légitársasággal létrehozandó együttműködés – jelentette ki Volker Böttcher, a TUI igazgatótanácsi tagja. A társaság továbbra is a TUI konszern többségi tulajdonában marad és csak néhány munkahely szűnik meg. Az Air Berlin igazgatója Joachim Hunold hozzátette, hogy vállalata számára három piac, Köln, Stuttgart és Olaszország megnyitása jelent előnyt, valamint a lehetőség Németországon belüli és külföldi járathálózatának bővítésére.

A társaságok közlése szerint a TUI leányvállalata a TUI Travel PLC kisebbségi résztulajdonra tesz szert az Air Berlin légitársaságban, ami nem haladja majd meg a 20 százalékot. Ennek érdekében 16.326.721 új részvényt bocsátanak ki 3,97 eurós árfolyamon. Az Air Berlin ellentételezésképpen a Hapag Lloyd Fluggesellschaft mbH/Hapag Lloyd Express GmbH közvetítésével megegyező arányú tulajdonrészre tesz szert a TUIfly társaságban.

A városok közötti járatokon üzemeltetett 17 TIUfly repülőgép üzemeltetését az Air Berlin veszi át. A fennmaradó 21 gép továbbra is charter szolgálatot lát el.

A társaságok között létrejött megállapodást még a versenyfelügyeletnek jóvá kell hagynia.

A Lufthansa után az Air Berlin a második legnagyobb német légitársaság és jelenleg 125 gépet üzemeltet 127 célállomást felölelő járat hálózatban.

Címkék: légitársaság    polgári

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL