Súlyosabb veszteségek várhatóak idén

A vártnál súlyosabb lesz a világ légitársaságainak idei vesztesége – közölte a nemzetközi légiforgalmi
szövetség, a IATA.

Giovanni Bisignani, a 230 légitársaságot képviselő szervezet vezetője úgy fogalmazott, ma már “nagyon derűlátónak” tűnik a légitársaságok korábban 2009-re előrejelzett 2,5 milliárd dolláros összvesztesége.

Ez az előrejelzés ugyanis – tett hozzá – abból indult ki, hogy a személyszállítás három százalékkal, a teherszállítás pedig öt százalékkal esik vissza 2009-ben.

Top 5


Vizreszállás kényszerből
——————
Sivatagban Veres Zoltánnal
——————
Utazás kiállítás
——————
Néprepülő minijet
——————
Vízirepűlés Maldívon


Ehhez képest január hónapban a személyszállítás volumene csaknem 6, a teherszállításé pedig több mint 23 százalékkal volt kisebb, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A február havi adatokat a jövő héten ismertetik.

Az IATA a jövő héten új, módosított előrejelzést tesz közzé a várható idei veszteségről. Tavaly 8 milliárd dollár volt a világ légitársaságainak összesített vesztesége.

A légitársaságokat szerte a világon keményen sújtja a világgazdasági válság; takarékossági intézkedések sorát vezették be, hogy talpon maradjanak. A nemzetközi légiforgalmi szövetség vezetője szerint a társaságok várhatóan tovább faragnak költségeiken, hogy alkalmazkodjanak a csökkenő kereslethez.

Giovanni Bisignani kiemelte, hogy a légitársaságokat különösen fájdalmasan érinti, hogy nagyon kevés az utas a business osztályon, mint mondta, “a prémium szegmensben sokkal gyorsabb a csökkenés”, pedig a cégek haszna elsősorban ebből és nem a turistaosztályra eladott jegyekből származik.

Címkék: hirek    külföld    polgári

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Tovább zsugorodik a világ légi szállítási ipara

    2009. június 12. @ 13:36

    […] Korábbi anyagunk: Sulyosabb veszteségek várhatóak idén […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL