Tőkét kap a Malév

A Malév Zrt. 2009. március 3-ra összehívott, és március 18-án folytatott rendkívüli Közgyűlése sikeresen befejezte munkáját.

A légitársaság többségi tulajdonosán belüli tulajdonosi szerkezetátalakulásnak köszönhetően az AirBridge Zrt. első lépésként 3 milliárd forint tőkeinjekciót biztosít a légitársaság számára a Malév Zrt. tőkeellátottságának és fizetőképességének javítása érdekében.

Top 5


Vizreszállás kényszerből
——————
Sivatagban Veres Zoltánnal
——————
Utazás kiállítás
——————
Néprepülő minijet
——————
Vízirepűlés Maldívon

A Malév 99,95%-os tulajdonosának, az AirBridge Zrt.-nek a tulajdonosi szerkezete az elmúlt napokban átalakult. E szerint Kiss Kálmán részvényeit Költő Magdolna vette át, fenntartva ezzel a többségi 51%-os magyar tulajdont, Borisz Abramovics részvényei pedig a Vnyesekonombank birtokába kerültek. Ezzel a tulajdonosi háttérrel a légitársaság főtulajdonosa tudja vállalni a Malév Zrt. további finanszírozását.

Tekintettel arra, hogy várhatóan a Malév Zrt. könyvvizsgálók által is igazolt vesztesége miatt további tőkejuttatásra lesz szükség, az AirBridge Zrt. a légitársaság beszámolójának végleges adatai ismeretében annak éves rendes közgyűlésén vállalja, hogy részt vesz a légitársaság további finanszírozásában és tőkéjének megemelésében oly mértékben, hogy annak tőkehelyzete megfeleljen a törvényi előírásoknak.

A légitársaság tőkehelyzetének rendezése és friss tőke bevonása a vonatkozó jogszabályokkal és az EU normákkal összhangban történik.

A közgyűlés továbbá a következő személyi változásokról is döntött:

A Közgyűlés visszahívta igazgatósági tagságából Sólyom Gábor, dr. Erdős Endre, Haris György, Kiss Kálmán és Alexander Tikhomirov urakat. Ugyanakkor az Igazgatóság tagja lett Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója, Nagy Csaba, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, Lambert Zoltán, az AirBridge Zrt. igazgatósági tagja és Michael I. Poluboyarinov úr.

A Közgyűlés döntött továbbá Szergej Lykov felügyelő bizottsági tag visszahívásáról, ugyanakkor új felügyelő bizottsági tagnak megválasztotta Alexander Tikhomirovot, Vjacseszlav Ulupovot és Jekaterina Szerebrjannikovát.

(Malév Zrt sajtóközleménye)

Címkék: hirek    légitársaság    polgári

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Nyári menetrend hírei a Malévnál

    2009. március 30. @ 11:38

    […] anyagaink: Tőkét kap a Malév VIDEÓ: Vizimentési gyakorlat […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL