Tavaly 12 darab Airbus óriásgép készült el

Az Airbus 2008 december 30-án leszállította az elmúlt évben a tizenkettedik A380-as repülőgépet, teljesítve ezzel éves tervét. Eddig összesen 13 darab A380-as gép állt forgalomba.

Az első A380-as gépet a Singapore Airlines kapta meg 2007 október 15-én. A társaság 2008-ban további öt óriásgépet állított forgalomba az idén. A Qantas ausztrál légitársaság három gépet, az Emirates pedig négy gépet kapott – a legutolsót december 30-án vehette át az Airbus hamburgi átadó telepén.

Összegyűjtöttünk néhány fotót a legyártott gépekről, a képek többnyire a hamburgi átvevő repülőtéren készültek. A képtár végén egy meglepetést rejtettünk el.

Singapore Airlines


Qantas Ausztrál Légitársaság, aki a világhirű pilóta-szinésszel, John Travoltával erősitettEmirates, ahol a hamburgi átadást követő helyi fogadásról tájékozódhatunkKeressük azt a magyar állampolgárt, aki a fenti három légitársaság valamelyik olyan járatán utazott, amit az egyik Airbus A380 teljesitett. Rövid beszámolót is várunk szövegben és képben – a380@repulnijo.hu levélcímre, természetesen az anyagot közöljük. Alkalmi szerzőnket pedig megajándékozzuk a Repülni Jó Könyvek első kötetével.

Végül ajánljuk az óriásgép repüléséről 2008 nyarán a Repülni Jó Portál által Farnborough-ban készitett videónkat.

Ajánlott link:
Airbus Repülőgépgyár
A típusról bővebben a GÉPMADARAK-ban

Címkék: első repülésem    képtár    külföld    légitársaság

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Air France színeiben az Airbus A380-as óriásgép

    2009. október 27. @ 10:28

    […] anyagaink: Tavaly 12 darab Airbus óriásgép készült el VIDEÓ: A nagy fehér bálna […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL