VIDEÓ: Két vízirepülőgép az ünnepekre

Az egyik az egy új orosz kisgép, Akkord 201 néven, amely gyorsan átszerelhető amphibiára. A másik pedig az örök Twin Otter egy rövidnadrágos hölgypilótával a kapitányi ülésben a Maldiv szigeteken.

Az idén szeptemberben a Fekete tengeren Gelendzhikben a Gidroaviasalon 2008 kiállításon mutatták be az Akkord 201 kétmotoros kisrepülőt, amely egy érdekes megoldással amphibiaként is üzemelhet. Mint az onnan hozott gyári videón látható, az úszótalpakat a kerekek vonala alá lehajtva a kisrepülőgép a vizen üzemel. A földi repülőtereken pedig kilencven fokkal a kerekek vonala fölé két oldalra kihajtja a talpakat. Igy ereszkedik le, illetve jön ki rampán a vízből is.

Néhány további adat az Akkord 201 kisgépről: egy pilóta maximum hat utast vihet, szárnyfesztáv 13,75 méter, a gép hossza 8,3 méter, utazó sebessége 200 km/óra, legnagyobb sebessége 295 km/óra. Legmesszebbre 2500 kilométerre repülhet maximum 12 óra alatt egyhuzamban, nyilván nem erre tervezték. Minimális felszálló út 250 méter, a leszálláshoz elég neki 195 méter.

Daniel de Oliveira egy tízperces filmet készitett arról, hogyan üzemel a Maldiv szigeteken a fenti képen látható Twin Otter típusú vizirepülőgép. Az indulástól az érkezésig elkalauzolja a nézőt, senkit ne tévesszen meg a a derengő hajnalon elinduló két utas egy 15 személyes gépen, mert saját tapasztalatból tudjuk, hogy a kamerának az utastérben mozgástérre van szüksége.


Láthatjuk menet közben a pilótafülkét, az utasteret, meg egy ablakon kinéző utasles beállitást is. A leszálláskor pedig a vizirepülőgép társaság tíznél több gépből álló flottája is fel-feltünik.

A filmet a következő oldalon vetítjük.

Korábbi anyagaink:
Vizirepülés a Repülni Jó Portálon

Ajánlott link:
Maldivian Air Taxi

Címkék: hölgypilóták    külföld    videó    vízirepülés

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » Vizirepülés a Maldív szigeteken - képtár

    2009. február 23. @ 14:48

    […] szebbek! Az utolsó kép azt mutatja, hogy a pilóták általában mezitláb vezetnek, nézzenek meg egy videót is a szigetek közötti […]

  2. Vízirepülés » Vendégfotók a Maldív szigetekről

    2011. január 3. @ 13:39

    […] Korábbi anyagaink: Vizirepülés a Maldív szigeteken – képtár A Viking Twin Otter 400 engedélyezésének befejezése VIDEÓ: Két hidroplán az ünnepekre […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL