Égi szánon érkezett a Mikulás

Joulupukki, a finn mikulás a Malév helsinki járatának segítségével érkezett ma délelőtt Budapestre. A Mikulás illő fogadásához, a Malév az idén a Fővárosi Gyermekvédelmi Szolgálat gondozásában lévő gyerekeket és vecsési óvodásokat hívott meg a repülőtérre, hogy már a gép érkezésénél énekkel és verssel köszöntsék a repülőgépből kilépő Mikulást.

Hagyományosan a Malév szállítja a finn Mikulást Lappföldről, Rovaniemi városából Budapestre. Joulupukkit szokás szerint a megérkezésétől számított első pillanattól gyerekek veszik körül, ezúttal a Fővárosi Gyermekvédelmi Szolgálattól, valamint a vecsési Tündérkert Óvodából érkező mintegy nyolcvan gyermek várta a repülőtéren.

Highslide JS

A fogadást követően az ajándékok kiosztására már az Airport Hotel Budapet szállóban került sor. Joulupukkit Janina Vilén, a finn nagykövet felesége és a Finnagora, finn kulturális és tudományos központ munkatársai is köszöntötték.

A Finnagora finn kulturális, tudományos és gazdasági központ Magyarországon. Célja megismertetni a kortárs finn művészetet, valamint a finn tudományos, oktatási és üzleti életet. A Finnagora elősegíti Finnország és Magyarország közötti kölcsönös kapcsolatok fejlesztését és hálózatok kiépítését.

A Mikulás magyarországi programjában számos állomás szerepel, többek között a Kossuth téri Adventi Mesevárost is ő fogja megnyitni, de találkozhatnak vele a miskolci, veszprémi, ajkai és nyíregyházi gyerekek is.

A Mikulás magyarországi tartózkodását a Finnagora, Rovaniemi városa, a Finnair és a Malév támogatja.

Címkék: hirek

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » Megérkezett a lappföldi Mikulás

    2009. december 5. @ 13:07

    […] Korábbi anyagunk: Égi szánon érkezett a Mikulás […]

  2. Repülni jó » Malév géppel landolt a Mikulás

    2010. december 3. @ 15:45

    […] anyagaink: Égi szánon érkezett a Mikulás Megérkezett a lappföldi […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL