Megérkezett a Malév első Q400-asa

A Malév első, HA-LQA lajstromjelű Q400-as repülőgépe a műszaki és hatósági átvételt és a műszaki átrepülést követően csütörtök éjjel 00 óra 30 perckor landolt Ferihegyen. A repülőgépet a légitársaság a szükséges dokumentációs és repülésbiztonsági eljárások és gyakorlatok után fogja forgalomba állítani regionális útvonalain.

Highslide JS

Érdemes a képet nagyitani

„A Malév a légiközlekedési iparág legújabb kihívásaira válaszul döntött a Q400-as típus bevezetése mellett regionális útvonalain. A Q400-as repülőgépek kulcsfontosságú szerepet kapnak a Malév flotta-átalakítási programjában. A rövid- és középtávú forgalomra ideális csendes, gyors, költséghatékony, valamint környezetbarát Q400-as légcsavaros repülőgépek a Malév utasainak kényelmét és a légitársaság hatékony működését fogják a jövőben szolgálni.” – jelentette ki Leonov Péter vezérigazgató – őt látjuk a képen a repülőgép lépcsőjén – a repülőgép érkezését követően Ferihegyen.

A rövid és középtávú útvonalakra optimalizált, maximum 2.400 km hatótávolságú Q400-as gépek tökéletes egyensúlyt biztosítanak az utaskényelem, a gazdaságos üzemelés és a lehető legalacsonyabb környezeti terhelés között. A 667 km/óra végsebességű, jó repülési tulajdonságokkal rendelkező Q400-asokkal a járatok menetideje csak néhány perccel lesz hosszabb az eddig megszokottnál. A kategóriájában legjobb típusként számon tartott Q400-as olyan egyedi technikai ún. ANVS (Active Noise and Vibration Suppression) zaj és rezgéscsökkentő rendszerrel van felszerelve, amely utaskényelmi szempontból különösen előnyös.


A jelentősen alacsonyabb üzemanyag felhasználásnak köszönhetően a Q400-as repülőgépek egy székre számolt üzemeltetési költségei a legkedvezőbbek a regionális repülőgépek piacán, 30%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a légitársaság regionális flottájába tartozó F70-es vagy a jelenleg kivonás alatt álló CRJ-200-as repülőgépek.

A Bombardier Q400-as flotta ez idáig több mint 1 millió repült óráját és 1,2 millió leszállását jegyezték be a fedélzeti naplókba. A típus iránti nagy igényt mutatja, hogy jelenleg több mint 300 megrendelés vár teljesítésre.


Szeptember közepén a Repülni Jó Portál által készitett videóinterjúban bejelentett változások folytatódnak

Ahogyan arról a légitársaság már nyár elején beszámolt, első lépcsőben, a téli menetrendi időszakban fokozatosan négy használt Q400-as áll forgalomba a Malévnél. Ezt követően, a tervek szerint 2012-től négy új modell érkezik a flottába. A légitársaság regionális – F70-es és CRJ-200-as típusokból álló – gépparkját cseréli le a Q400-as repülőgépekre. A Malév a világon a 25. légitársaságként üzemelteti ezt a típust.

(A Malév Zrt sajtóközleménye, a fotókat László Viktor készitette.)

Korábbi anyagainkból:
Téli menetrend a Malévnál
Malév utsokra szabott online biztositás

Ajánlott link:
Malév

Címkék: hirek    légitársaság    polgári

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » Megérkezett a Malév második Q400-asa

    2009. május 9. @ 09:20

    […] anyagaink: Megérkezett a Malév első Q400-asa Uniós szakember a Malév élén VIDEÓ: Malév 2008 évi […]

  2. Repülni jó » Tervezzen külső festést a Malév gépére!

    2009. július 2. @ 14:47

    […] anyagaink: Megérkezett a Malév első Q400-asa Megérkezett a Malév második […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL