Varázslatos Yeovil Repülőmúzeum

Egy repülőmúzeumról szeretnék beszámolni, ami méltatlanul kis hírnévvel bír. Ez az Egyesült Királyság Haditengerészeti Repülő múzeuma, ami a Yeovil település melletti hadibázis szomszédságában van berendezve.


A múzeum körül katonás rend uralkodik és érezhető az erős hadibázis jelenléte. Aki nappal érkezik ide, jól láthatja a hadibázison gyakorlatozó gépek repülését. A múzeum 5 hangárban berendezett kiállítás. Az első és második hangárban a múlt haditengerészeti repülőit nézhatjük meg az első világháborútól kezdve.

Highslide JS

A harmadik hangárban egy bemutató keretében megismerkedhetünk a haditengerészeti repülés életével. A bemutató hangárban egy helikopter fedélzetén juthatunk be , amely szimulált repülés keretében érkezik a bemutató hangár fedélzetre. A hangárban egy tökéletesen felépített anyahajó fedélzetén találjuk magunkat.


A fedélzet rendkívül káprázatos show műsort mutat be. A műsor keretében a fedélzet két oldalára vetítik a repüléseket, amely az indulást és érkezést mutatja be hangos effektusokkal a nézők számára. Folyamatosan lefoglalják a nézők figyelmét, akik szinte beleérezhetik magukat egy repülési gyakorlat közepében.


A show a hajófedélzet helységeiben folytatódik , ahol egyenruhába öltöztetett bábuk imitálják a személyzetet és egy kapitányi rangban lévő úriember egy monitoron tájékoztat az adott helyszin funkciójáról. A helyszinről másik helyszinre a piros és zöld lámpák jelzése, illetve egy hang tájékoztat.

Highslide JS

A műsor keretében egy vészhelyzetet és átélhetünk, amikor is egy imitált hajótűzben találjuk magunkat, természetesen csak vastag üveglapok mögött biztonságos távolságban és meggyőződhetünk a tűzoltók hatékony munkájáról.A showműsor után a látogatók a kisérleti repülőgépek hangárjában találják magukat, ahol egy pompás állapotban lévő concorde kápráztatja el a bámészkodókat. Ez a múzeum méltán érdemelne nagyobb reklámot. Aki Dél-Angliában jár és szereti a repülést ezt a múzeumot nem hagyhatja ki!

Korábbi anyagaink:
Felhők felett mindig kék az ég
Takarékos repülőgép hajtóművek
Kaszpi-tenger szörnye és társai

Címkék: képtár    külföld    történelem

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL